BİLGİ SAPS Kulübü öğrencileri,
TET-ARGE Proje Pazarı Yarışması’nda "Akıllı Market” projeleriyle Kuluçka Özel Ödülü'nü kazandı.

BİLGİ Robotik Takımı
Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü Yarışması’nda 2. oldu.

BİLGİ, TÜBİTAK 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Projeleri Yarışması'nda, İstanbul Bölge İkincisi oldu.

Prof. Dr. Ali Nesin Uluslararası Matematik Birliği (International Mathematical Union) tarafından 2018 Leelavati Ödülü’ne layık görüldü.

Makina Mühendisliği

Makine mühendisi olduğunda mutfak robotlarından enerji santrallerine, tıbbi cihazlardan roketlere kadar hayatın her alanında ihtiyaç duyduğumuz hareketli parçaların ve makinelerin sistemlerini tasarlayabilirsin.

BİLGİ Makine Mühendisliği, öğrencilere kuramsal mühendislik bilgilerinin yanı sıra, bu bilgileri bilgisayarlarda yazılımlar kullanarak uygulayabilecekleri ve birçok makine sistemini tasarlayıp analiz edebilecekleri bir öğretim sunuyor.

Öğrencilere kendi projelerini hazırladıkları dersler ve staj olanakları sayesinde deneyim kazandıran program, yenilikçi, girişimci, bilişim teknolojilerinin kullanımında yetkin mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Makina Mühendisliği Burslu SAY 10 - 426,2310 57557
Makina Mühendisliği %50 İndirimli SAY 64 55 - -

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Makina Mühendisliği'ndeyken...

Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı
Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı

BİLGİ’nin yetiştireceği mühendislerin yerel ve küresel sorunlara duyarlı, katılımcı bilinç sahibi, sadece meslek edinme ile sınırlı olmayan, bilginin özgürleştirici yanı ile iyi yaşam kaygısını taşıyan yurttaşlar olarak hızla değişen dünyaya liderlik yapacaklarına inanıyoruz.

Prof. Dr. Doğan Güneş
Prof. Dr. Doğan Güneş

Makine mühendisliği, en geniş ve en köklü mühendislik dallarından biridir. Makine mühendisleri enerji, malzeme ve mekanik prensiplerini kullanarak her çeşit makine ve ekipmanı tasarlar ve üretir, teknoloji ve endüstriyi yönlendiren süreç ve sistemleri yaratırlar. BİLGİ Makine Mühendisliği, öğrencilerin sektörün aranan mühendisleri olmak üzere ihtiyaç duyacakları formasyonun yanı sıra BİLGİ’nin sosyal bilimler konusundaki gücü ve perspektifi de dikkate alınarak hazırlanmıştır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Makina Mühendisliği / Akademik Kadro

  • Doğan Güneş (Prof. Dr.)
  • Fatma Bayata (Doç. Dr.)
  • İlyas Yılmaz (Doç. Dr.)
  • Mehmet Emre Erdem (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Murat Sarıbay (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Yücel Yıldırım (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Canberk Yıldırım
  • Ergin Kükrer
  • İbrahim Sina Kuseyri (Doç. Dr.)
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA

Makina Mühendisliği MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Makina Mühendisliği’nden mezun olduğunda her türlü mekanik ve enerji dönüşüm sisteminin analizi, tasarımı, üretimi ve işletilmesi alanlarında çalışabilir; AR-GE ve pazarlama birimlerinde görev alabilirsin. Sanayi ürün ve makineleri, ısıtma ve soğutma sistemleri, ulaştırma sistemleri, hava ve su taşıtları, robotlar, IoT, tıbbi cihazlar ve diğer birçok makine tabanlı mühendislik sistemi yönelebileceğin alanlar arasında. BİLGİ Makina Mühendisliği’nde kazanacağın güçlü altyapı sayesinde uluslararası üniversitelerin yüksek lisans programlarına katılabilir ve çalışma hayatına akademide devam edebilirsin.