Doğukan Emre Demirel

Doğukan Emre Demirel

Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi

“BİLGİ, öğrencilerine dünya standartlarında mesleki eğitim vermenin yanı sıra açık fikirli, üretken ve iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmeye odaklanmış bir kurum.”

21. Yüzyıl bambaşka sıkıntıların ortaya çıktığı bir dönem ve bu sıkıntıların 20. Yüzyıl zihniyetiyle, kurumlarıyla çözülemeyecek olduğu aşikar fakat İstanbul Bilgi Üniversitesi bu problemin köküne inerek öğrencilerine dünya standartlarında mesleki eğitim vermenin yanı sıra açık fikirli, üretken ve iletişimi kuvvetli bireyler yetiştirmeye odaklanmış bir kurum.

3. Sınıf Mekatronik Mühendisliği öğrencisi olarak bölümümün dersleri dışında BİLGİ’nin bana sunduğu seçmeli dersler sayesinde uzun zamandır eğitimini almak istediğim “Proje Yöneticiliği” dersini alarak kariyerimde istediğim alana yönelimimi başlatmış bulundum. Bölüm hocalarımın daha yeni açılmış bir bölüm olmamıza rağmen canla başla uğraşarak, ders aralarında bile dinlenecekleri vakitleri bizlerin sorularına ayırdıkları için tüm bölüm hocalarıma şahsım adına teşekkür ederim.

Okulda aldığımız teorik eğitimi her ne kadar projelerle, laboratuvar çalışmaları ile pratiğe dökmeye çalışsak da iş hayatının çok renkli ve tümüyle disiplinli bir takım çalışmasına dayanıyor olmasını göz önünde bulundurarak 3 arkadaş bir öğrenci kulübü kurmaya karar verdik. Alanlarında kendini geliştirmiş 7 yönetim kurulu üyesi 3 eş başkan ile birlikte BİLGİ S.A.P.S. (Student Associate Project Society) Kulübü’nü kurduk. Okulumuz da öğrenim gören İşletme öğrencisinden Mühendislik öğrencisine, İletişim öğrencisinden Hukuk öğrencilerine kadar her alandan üye kabul ederek büyük bir proje geliştirme platformu oluşturduk. Amacımız bir fikri olan ya da olmayan öğrencileri bir araya getirerek iş dünyasına yakın bir ortam oluşturmak ve projeler üreterek teknolojiye, inovasyona, film sektörüne ve daha nice sektöre katkı sağlamak. Bu projeleri üretirken kendimizi geliştirmek için atölyeler düzenleyerek daha fazla öğrencinin oluşturulan projelerde aktif rol almasını, iş hayatının takım çalışmasına adapte olmasını sağlamak.

BİLGİ S.A.P.S. Kulübü yönetim kurulu olarak katıldığımız ilk yarışma olan TET AR-GE Proje Pazarında projeyi yine 3 eş başkan Aytuğ Berkay Yılmaz, Hüseyin Umut Dokuzelma ve ben yönettik gerek finansal gerek pazarlama gerekse mühendislik anlamında geliştirdiğimiz “AKILLI MARKET” ile Çanakkale Teknopark‘tan “Kuluçka Özel Ödülü” alarak kendimize 2 sene boyunca ofis, yatırım ve iş geliştirme desteği sağlamış olduk. TET AR-GE Proje Pazarı pek çok büyük şirketin, üniversite dekanı, profesörlerinin ve yine iş dünyasından pek çok ismin katıldığı bir yarışma. Böylesine bilgi birikimi yüksek insanlar arasından bu ödülü daha 3.Sınıf öğrencisiyken almak. Sahneye çağırıldığımızda dizlerimizin titremesi kelimelere dökülemeyecek kadar güzel bir heyecandı. Sahneden baktığımız da sektörün en iyilerinin o gün orda bizleri alkışladığını görmek bizleri anlatılamaz bir mutluluğa sürükledi diyebilirim. Yarışmanın vize haftasına denk gelmesi üzerine hemen evlerimize dönerek ders çalışmak zorunda olmamız da bizlere başarının rehavetine kapılmamayı. Dün nasıl çalışıyorsak bugün başardığımızda da buna devam etmemiz gerektiğini tecrübe ettirdi.

Öğrencilik derslerden ibaret değildir. Bunun bilincinde planlama yapan, hayatı dengeli yaşamanın başarıya ulaştırıcı etkisini bilen, bilgiyi değil öğrenmeyi öğrenmemizi sağlayan, bizlere desteğini esirgemeyen başta Akademisyenlerimiz ve özellikle her sıkıntımızı kendi sıkıntısı gibi görerek çare arayan çok değerli BİLGİ Mekatronik Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ayyıldız sonrasında BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve akabinde tüm okul yönetimi ve akademisyenlerime teşekkürü borç bilirim.

Atatürk diyor ki : “Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” Bizler sizlerin eseriyiz ve biliyoruz ki bizleri topluma, ülkemize kazandırmak için canla başla çalışıyorsunuz bizlerde dünyanın neresinde olursa olsun “BİLGİ’lİ” dendiği zaman sizlerin göğsünü kabartan, gururlandıran öğrenciler olarak sizlere olan vefa borcumuzu ödeyeceğimize, ilimle, fenle, teknolojik atılımlarla ülkemizi geliştirmeye devam edeceğimize ant içiyoruz.

Melihcan Akyüz, Eda Mamus, Su İşbilir, Beyza Küçüksubaşı, Taylan Deniz Tuncer, Furkan Can Çığrıkçı TET AR-GE başarısında yukarıda ismi yazılı olan bu projede emeği geçen, vizesine çalışırken uykusundan, günlerinden fedakârlık ederek canla başla bizlere yardımcı olan ekibime çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizler üretmeye, geliştirmeye öğrenmeye ara vermeden devam edeceğiz.