Yetenek Gelişimi ve Staj Koordinasyon Ofisi
Birimimizin misyonu öğrenci ve mezunların kişisel ve profesyonel yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yetkinlik, bilgi, beceri ve deneyimleri kazanmalarına kariyer geliştirme programları, sektör buluşmaları, iş ve staj fırsatları yoluyla katkıda bulunarak onlara potansiyellerini gerçekleştirmelerinde rehber olmaktır.
BİLGİTalent Portalımız üzerinden;
- Kariyer, Mülakat, Özgeçmiş, Staj danışmanlıkları ve Koçluk alabilir,
- Sistem üzerinde oluşturduğun özgeçmişini işverenlere açabilir, sektörünün öncü firmalarının portalımızda bulunan iş ve staj ilanlarına başvurabilir,
- Kişisel ve mesleki alanlardaki gelişimine destek olabilecek sertifikalı/sertifikasız etkinlik, atölye, seminerlere katılmak için başvuru yapabilirsin.
BİLGİ Talent Fest
Her yıl Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri ile BİLGİ öğrencilerini ve mezunların buluşturduğumuz bu etkinlikte
- İlgilendiğin sektörleri takip edebilir
- Şirketlerin insan kaynakları yetkilileri ile bir araya gelebilir,
- Networking fırsatları yakalayabilir,
- Sektörün önde gelen şirketlerinin profesyonellerini dinleyerek geleceğin için ilham alabilirsin.
Ayrıca belli fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören öğrencilerimiz için zorunlu stajları kapsamında verdiğimiz hizmet sayesinde, staj yerinin tarafımızca bulunmasını talep edebilir, bu sayede yine eğitim görmüş olduğun alanda faaliyet gösteren sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarda stajını tamamlayabilirsin.
BİLGİ Talent Yurtdışı Liderlik Gelişim Programları
Dünyanın birçok yerinden gelen katılımcılarla gerçekleşen liderlik, girişimcilik, sosyal hayat, inovasyon, teknoloji gibi konularda çeşitli projelerde yer alabilir, böylece uluslararası yeniliklerden haberdar olma ve yeni ülkeler keşfetme imkânına sahip olabilirsin.

Refik Anadol BİLGİ Görsel İletişim Tasarımı 2009 Mezunu
Benim için BİLGİ’nin en önemli avantajlarından biri eğitim dışında da hayatımı devam ettirebilmekti. Bu şu demek demekti aslında. İhsan Derman, Esen Karol, Orhan Cem Çetin gibi pek çok değerli profesör ve hocanın yanında yer alarak hayata dair ilk adımımızı korkulu rüyalarımızdan biri olan “ajans dünyası”nda atmak değildi. Akademik şemsiyenin altında hem korunaklı hem de çalışmalarımıza devam edebildiğim çok ve çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir dönemden geçtim. Bu dönem hem bana ilham verdi hem de araştırmalarıma devam etmeme olanak sağladı. Lisansımın 3. Ve 4. Yıllarında aslında kabaca ne yapmak istediğime emindim. Tabi ki bunda BİLGİ’nin ve özellikle departmanın, VCD Bölümü’nün o dönemki şartlarda yaratıcılık anlamında en iyi öğrenci yetiştiren yer olduğunu hatırlarsak; BİLGİ’nin, Avrupa’ya açık ve “dünya insanı” olabilmemize çok yararı oldu. Dolayısıyla mezun olduktan sonra, hiçbir yere gitmeyerek okulda kalarak kariyerimin ilk yıllarını oluşturmaya başladım.

Elif Mungan BİLGİ İşletme-Ekonomi ve Reklamcılık Çift Anadal Öğrencisi
Her şey HIVE diye bir programın duyurusuyla başladı. Programı araştırıp amacını, vizyonunu, hangi konulara odaklandığını öğrenmemle programa başvurmam bir oldu. Başvuru sürecine attığım ilk adımdan itibaren bu programın çok farklı olduğunu her aşamasında hissettim. Çünkü havadaki pozitif enerji, adanmışlık hissi, verilen uğraşın büyüklüğü ve güzelliği hissedilmeyecek, görülmeyecek gibi değildi. Böyle bir programa kabul edilmeyi gerçekten çok istedim ve ben de bu adanmışlığa yakışacak, özverili bir şekilde elimden geleni yapıp sonucunda başarı elde ettim. Programa kabul edildikten sonra çok uzun sürecek bir maceranın ilk kısmı başlamış oldu. Uzun sürecek maceradan kastım, programın bitişiyle son bulan bir macera değil, hayatım boyunca devam edecek bir macera. Programdan döndüğümüzden beri üzerine çalışmaya devam ediyoruz ve daha da edeceğiz; seneye bu program hakkında çok güzel hayallerimiz, fikirlerimiz var.