Bilgi Talent Yetenek Gelişimi Ve Staj Koordinasyon Ofisi

BİLGİ Talent Yetenek Gelişim Merkezi; öğrencilik sürecinde ve mezun olduğunda bireysel, akademik ve profesyonel gelişimin için sana destek olur. Burada kendini keşfederek hedeflerini belirlemen ve gerçekleştirmen yolunda sana yardımcı olabilecek pek çok kaynak ve hizmetten yararlanabilirsin.

Danışmanlık Hizmetleri:

Alanında deneyimli danışmanlardan bire bir kariyer danışmanlığı alabilir; onlarla mülakat simülasyonu yaparak iş mülakatlarına hazırlanabilirsin. Özgeçmiş danışmanlığından yararlanarak CV’ni oluşturabilirsin.

İş ve Staj Olanakları:

BİLGİ Talent sayesinde farklı sektörlerden 1000’i aşkın kurumun iş ve staj ilanlarından haberdar olabilir ve bu ilanlara başvurabilirsin.

Ayrıca fakülte ve meslek yüksekokullarının belirli programlarında tamamlanması gereken zorunlu staj için staj yerini BİLGİ Talent Staj Ofisi desteğiyle bulabilir, bu sayede sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarda staj yapabilirsin.

Katılım Belgeli Eğitimler:

BİLGİ Talent Yetenek Gelişim Merkezi, ilgi alanların ve yeteneklerin doğrultusunda kişisel ve bireysel gelişimine yönelik pek çok katılım belgeli eğitim sunuyor. Bu eğitimlere katılarak iş dünyasının artan rekabet ortamında başarılı olmak için fark yaratabileceğin yetkinlikler kazanabilirsin.

Üniversite Sektör İşbirlikleri:

Üniversite - sektör iş birlikleri kapsamında işveren buluşmalarına katılabilir, iş dünyasını yakından tanıyabilir, önde gelen profesyonellerin sektörel tecrübelerinden faydalanabilir ve networking olanakları sayesinde iş bağlantıları kurabilirsin.

BİLGİ Talent Fest:

Her yıl Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri ile BİLGİ öğrencilerini ve mezunların buluşturduğumuz bu etkinlikte;

  • İlgilendiğin sektörleri takip edebilir,
  • Şirketlerin insan kaynakları yetkilileri ile bir araya gelebilir,
  • Networking fırsatları yakalayabilir,
  • Sektörün önde gelen şirketlerinin profesyonellerini dinleyerek geleceğin için ilham alabilirsin.
santralistanbul Kampüsü
santralistanbul Kampüsü
santralistanbul Kampüsü

Tea Talk:

BİLGİ Tea Talks’ta, sektör liderleriyle bir araya gelerek iş hayatı, sektör trendleri, işe alım ve mülakat ipuçlarını ilk ağızdan öğrenebilirsin. Bu seminerlere katılarak birçok firmayı yakından tanıma şansı yakalayabilirsin.

Case Study:

Gerçek şirketlerin sunduğu vakalar üzerinde grup halinde çalıştığın bu etkinlikte amaç, sorunlara yenilikçi ve uygulanabilir çözümler geliştirmek. Etkinlik sonunda firma temsilcilerinden geri bildirim alarak stratejik düşünme, ekip çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirebilirsin.

Atölyeler:

Firmalarla düzenlenen interaktif etkinliklerde, sektördeki örneklerden yola çıkarak hem teknik hem de sosyal becerilerini geliştirebilir; sektörle ilgili bilgi edinebilirsin.

Konuk Hoca:

“Konuk Hoca” uygulamasıyla iş dünyasının deneyimli profesyonellerinden teorik ve uygulamaya dayalı bilgiler edinebilir; onların iş hayatındaki tecrübelerinden yararlanabilir, sektördeki güncel trendler ve beklentiler hakkında bilgi edinebilir ve profesyonel hayata daha bilinçli hazırlanabilirsin.

Markalı Ders:

Markalı Ders, alanındaki önde gelen kurumlarla birlikte kurgulanmış 14 haftalık bir ders içeriğidir. Bu ders teorik bilginin yanı sıra sektör profesyonellerinden güncel uygulamalar, gerçek iş süreçleri ve çözüm yöntemlerine dair bilgi sunar. Bu sayede iş dünyasının dinamiklerini yakından tanıyıp profesyonel ağını genişletebilir ve iş hayatına hazırlanabilirsin.



Refik Anadol BİLGİ Görsel İletişim Tasarımı 2009 Mezunu

Benim için BİLGİ’nin en önemli avantajlarından biri eğitim dışında da hayatımı devam ettirebilmekti. Bu şu demek demekti aslında. İhsan Derman, Esen Karol, Orhan Cem Çetin gibi pek çok değerli profesör ve hocanın yanında yer alarak hayata dair ilk adımımızı korkulu rüyalarımızdan biri olan “ajans dünyası”nda atmak değildi. Akademik şemsiyenin altında hem korunaklı hem de çalışmalarımıza devam edebildiğim çok ve çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir dönemden geçtim. Bu dönem hem bana ilham verdi hem de araştırmalarıma devam etmeme olanak sağladı. Lisansımın 3. Ve 4. Yıllarında aslında kabaca ne yapmak istediğime emindim. Tabi ki bunda BİLGİ’nin ve özellikle departmanın, VCD Bölümü’nün o dönemki şartlarda yaratıcılık anlamında en iyi öğrenci yetiştiren yer olduğunu hatırlarsak; BİLGİ’nin, Avrupa’ya açık ve “dünya insanı” olabilmemize çok yararı oldu. Dolayısıyla mezun olduktan sonra, hiçbir yere gitmeyerek okulda kalarak kariyerimin ilk yıllarını oluşturmaya başladım.

Elif Mungan BİLGİ İşletme-Ekonomi ve Reklamcılık Çift Anadal Öğrencisi

Her şey HIVE diye bir programın duyurusuyla başladı. Programı araştırıp amacını, vizyonunu, hangi konulara odaklandığını öğrenmemle programa başvurmam bir oldu. Başvuru sürecine attığım ilk adımdan itibaren bu programın çok farklı olduğunu her aşamasında hissettim. Çünkü havadaki pozitif enerji, adanmışlık hissi, verilen uğraşın büyüklüğü ve güzelliği hissedilmeyecek, görülmeyecek gibi değildi. Böyle bir programa kabul edilmeyi gerçekten çok istedim ve ben de bu adanmışlığa yakışacak, özverili bir şekilde elimden geleni yapıp sonucunda başarı elde ettim. Programa kabul edildikten sonra çok uzun sürecek bir maceranın ilk kısmı başlamış oldu. Uzun sürecek maceradan kastım, programın bitişiyle son bulan bir macera değil, hayatım boyunca devam edecek bir macera. Programdan döndüğümüzden beri üzerine çalışmaya devam ediyoruz ve daha da edeceğiz; seneye bu program hakkında çok güzel hayallerimiz, fikirlerimiz var.