Hüseyin Umut Dokuzelma

Hüseyin Umut Dokuzelma

İşletme Enformatiği ve Endüstri Mühendisliği Çift Anadal Öğrencisi

“Gelişen ve değişen dünyada verilen eğitim, artık kalitesinin yanında insana kendini geliştirme imkânı vermesiyle de ön plana çıkıyor. İşte tam bu konuda iyi ki BİLGİ’liyim diyebiliyorum.”

Gelişen ve değişen dünyada verilen eğitim, artık kalitesinin yanında insana kendini geliştirme imkânı vermesiyle de ön plana çıkıyor. İşte tam bu konuda iyi ki BİLGİ’liyim diyebiliyorum. Burada kendimi geliştirmeme imkan tanıyan güncel ve uluslararası standartlarda bir eğitim alma şansımı sonuna kadar kullanabiliyorum.

BİLGİ İşletme Fakültesi’nden İşletme Enformatiği öğrencisi olarak girmeme rağmen, ilk senenin sonunda kendimi iş dünyasına hazırlamak ve yetkinlik alanlarımı genişletip farklı bir disiplinde çalışmak Endüstri Mühendisliği’nden çift anadal eğitimine başladım. Bir eşit ağırlık öğrencisine sayısal disiplinde kendini geliştirme ve potansiyelini ortaya çıkarma şansı veren çok az eğitim kurumundan biri olan üniversitemin öğrencisi olmaktan son derece memnun ve gururluyum. Şu an 3. sınıf olmakla beraber artık bazı şeylerin daha çok farkındayım. Üniversite hayatı sadece aldığımız yüksek notlar ve verdiğimiz kredilerden ibaret olmamakla beraber belki de insanın zihninin en aktif ve öğrenme açlığının en fazla olduğu zamanlar. Burada edindiğim arkadaşlıklar ve tanıdığım insanlar sayesinde hala aklımda şu soru var “Kafamı daha fazla nasıl doldurabilirim?”. Üniversite en çok şu olgunun farkına vardım: İnsanların ders notları kadar sosyal ilişkilerde de gelişmiş ve yüksek seviyede olmalı, tam da bu konu üzerine halen üç arkadaşımla beraber kurup eş başkanlığını yaptığımız öğrenci kulübü olan BİLGİ S.A.P.S ‘i kurduk. Amacımız multi-disipliner projeler geliştirerek okulda profesyonel proje takımları oluşturmak ve üyelerimizi sosyal çevrelerle bir araya getirtmekti. Bunun amacıyla çıktığımız yolda, ilk ekibimizi kurarak beni çok yoran, uykusuz bırakan; tüm bunların yanında kriz ve ekip yönetimi açısından fazlasıyla tecrübe ve teorikte öğrendiğim bilgileri pratiğe dökmemi sağlayan ilk projemiz “Akıllı Market” ile TET Ar-Ge Proje pazarı 2018’e katıldık. Bu işe başlarken ortada sadece güvendiğimiz bir fikir ve inovasyon güncellik gibi değerler vardı. 600’ü aşkın proje arasından finale kalarak proje pazarına sunuma çağırılan son 84 proje arasına girmeyi başararak; projemizi geliştirmek ve insanlara ulaşmak daha geniş bir fırsat alanı bulduk. Kulübü kurma amacımızı da hatırlayarak on kişilik büyük bir ekiple donanımdan finansa, yönetimden pazarlamaya kadar farklı disiplinlerin ortak çalışmasıyla projemizi ortaya koyduk. Katıldığımız bu proje pazarında sunum yaptığımız profesörlerle, jürilerle ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle hem tanışmak hem de onlardan gerekli geri dönüşleri alarak bilgi alışverişinde bulunmak daha akademik hayatının ortasında olan benim için büyük bir bilgi hazinesinin yanında, çok geniş bir network sağladı. Bütün bu sürecin sonunda beş farklı kategoride dağıtılan ödüllerde Kuluçka Özel Ödülünün sahibi olduk. Bu ödülle beraber iki yıl boyunca kuluçka merkezlerine erişim hakkı, şirketleşme ve markalaşma desteği, ofis desteği ve mali yatırım hakkı elde ettik. Ödül almanın heyecanı ve mutluluğu bir yana – bu duyguyu herkesin yaşamasını tavsiye ederim- edindiğim tecrübeler ve tanıştığım çevre bana en çok keyif veren şeylerdi.

Biz aldığımız bu başarıdan sonra daha büyük bir inanç ve hırs ile toplumumuzu ve okulumuzu daha ileriye taşımaya uluslararası sahnelerde bilim ve fen ile ülkemizi ve okulumuzu temsil edip gururlandırmaya devam edeceğiz. Her BİLGİ’linin “İyiki BİLGİ’liyim” demeye devam etmesi için bilime onan inancımızla ve Mustafa Kemal’in “Hayatta en hakiki mürşit,ilimdir.” sözüyle bize açtığı yolda mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Son olarak bize ihtiyaç duyduğumuz çalışma alanını sağlayan ve desteklerini esirgemeyen başta BİLGİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin olmak üzere tüm akademisyen ve okulumuz personeline teşekkür ederim.

Melihcan Akyüz, Eda Mamus, Su İşbilir, Beyza Küçüksubaşı, Taylan Deniz Tuncer, Furkan Can Çığrıkçı TET AR-GE başarısında yukarıda ismi yazılı olan bu projede emeği geçen, vizesine çalışmaktan, uykusundan, günlerinden fedakarlık ederek canla başla bizlere yardımcı olan ekibime çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizler üretmeye, geliştirmeye öğrenmeye ara vermeden devam edeceğiz.