BİLGİ SAPS Kulübü öğrencileri,
TET-ARGE Proje Pazarı Yarışması’nda "Akıllı Market” projeleriyle Kuluçka Özel Ödülü'nü kazandı.

BİLGİ Robotik Takımı
Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü Yarışması’nda 2. oldu.

BİLGİ, TÜBİTAK 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Projeleri Yarışması'nda, İstanbul Bölge İkincisi oldu.

Prof. Dr. Ali Nesin Uluslararası Matematik Birliği (International Mathematical Union) tarafından 2018 Leelavati Ödülü’ne layık görüldü.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektrik-elektronik mühendisliği, dünyayı değiştiren ve insan yaşamını kolaylaştıran pek çok buluşun icat edilmesini sağlayan bir bilim.

MÜDEK onaylı Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde öğrenciler bu mesleğin ülkemizde ilk icra edildiği eski Silahtarağa Elektrik Santrali’nin tarihi ortamında öğrenim görüyor.

Öğrencilere güçlü bir kuramsal altyapının yanı sıra, teknik beceriler de kazandırmayı hedefleyen program, derslerde öğrencilerin kendi projelerini geliştirmelerine ve staj yaparak iş deneyimi kazanmalarına olanak tanıyor.

Program, alanında önde gelen akademik kadrosu ve uluslararası standartlardaki eğitimiyle tüm dünyada mesleğini icra edebilecek, girişimcilik ruhu ve yaratıcılığı gelişmiş profesyoneller yetiştiriyor.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Burslu SAY 12 - 480,3810 32303
Elektrik-Elektronik Mühendisliği %50 İndirimli SAY 67 - 348,6420 191524
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ücretli SAY 14 - - -

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ndeyken...

Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı
Prof. Dr. Alpaslan Parlakçı

BİLGİ’nin yetiştireceği mühendislerin yerel ve küresel sorunlara duyarlı, katılımcı bilinç sahibi, sadece meslek edinme ile sınırlı olmayan, bilginin özgürleştirici yanı ile iyi yaşam kaygısını taşıyan yurttaşlar olarak hızla değişen dünyaya liderlik yapacaklarına inanıyoruz.

Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel
Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel

Elektrik-elektronik mühendisliği, bilim ve teknolojinin gelişmesi için kuramsal ve uygulamaya dönük yaklaşımları derinlemesine inceleyen, dinamik bir mühendislik bilim alanı olarak öne çıkmaktadır. Güncel mühendislik problemlerini çözmede, pratik uygulamalarda ya da deneysel çalışmalarda, teknolojik araç ve gereçlere sürekli artan düzeyde gereksinim duyulmaktadır. BİLGİ, bu gereksinimlere cevap verecek, üretken, değişime açık, çevre konularına duyarlı, ekonomik, sosyal ve etik bilinci olan, elektrik-elektronik mühendisliğinin geniş alan yelpazesinde liderlik pozisyonu alabilecek elektrik-elektronik mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği / Akademik Kadro

  • Ahmet Denker (Prof. Dr.)
  • M. N. Alpaslan Parlakçı (Prof. Dr.)
  • Yiğit Dağhan Gökdel (Doç. Dr.)
  • Aysa Jafari Farmand (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Baykal Sarıoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Okan Zafer Batur (Dr. Öğr. Üyesi)
  • İpek Şen (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Kuter Erdil
  • İpek Hilal Kacar
  • Sadiye Nergis Tural Polat (Doç. Dr.)
  • Alper Şişman (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mutlu Yılmaz
  • Serhat İsmet Sargın
  • Taylan Parlak
  • Ömer Gökalp Akcan
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA

Elektrik-Elektronik Mühendisliği MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezunları, ağırlıklı olarak sanayi ve hizmet sektörlerinde istihdam ediliyor. Bu kapsamda, haberleşme sistemleri, kontrol ve kumanda sistemleri, endüstriyel robot tasarımı ve üretimi, yer ve uydu sistemleri alanlarında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarda çalışabilirsin. Ayrıca yüksek enerji sistemleri, elektronik devre ve entegre çip tasarımı, modelleme ve prototip geliştirme, gerçek zamanlı veri analizi yapan sistem tasarımı görev alabileceğin diğer iş alanları arasında.