Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi

Moda gösterileri, kongre, fuar ve konferanslar, televizyon şovları ya da tiyatro, dans, opera ve müzikaller… BİLGİ Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, her çeşit etkinlik ve gösterinin yapımcılarını ve oyuncularını yetiştiriyor.

Etkinlik ve gösterilerin prodüksiyonu, yönetimi ve tasarımı alanında kapsamlı bir öğrenim göreceğin bu program, ilgi alanların doğrultusunda performans sanatçısı, dansçı, tiyatro ve sinema sanatçısı olarak da yetkinleşebileceğin bir içeriğe sahip.

Akademisyenler, sanatçılar ve kültür sanat sektörü profesyonellerinden oluşan öğretim kadrosu, uluslararası sanat atölyeleri, öğrenci değişim işbirlikleri, Rock’n Coke’tan !f İstanbul’a ve İKSV etkinliklerine kadar pek çok staj olanağı programın öne çıkan diğer özellikleri.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

*Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul etmektedir.

Özel Yetenek Sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Burslu ÖY 4 2019 - -
Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi %50 İndirimli ÖY 31 2019 - -

BİLGİ Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi'ndeyken...

Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişimin, sosyal hayatın her alanına nüfuz ettiği, ancak henüz "insanlığın bir başarısı" olarak adlandırılamayacağı bir dünyada bireylerin "anlamın kontrolünü ele almalarını" sağlayacak ve onun tarafından kontrol edilmelerini önleyecek bir eğitim vermek için çaba harcıyor. İletişim Fakültesi, düşüncenin yalnızca sözcüklerle değil, görüntüler ve seslerle de ifade edilebileceği anlayışının yanı sıra eleştirel düşünce alışkanlığını geliştirmeye büyük önem veriyor.

Dr. Öğr. Üyesi Mesrure Melis Bilgin

Kültür endüstrilerinde kariyer düşünenler için bir sanat galerisinde, kültür merkezinde, organizasyon, müzik veya tasarım şirketinde yöneticilik yapmak; bir etkinlik, festival, gösteri veya tiyatro oyununun yapımını üstlenmek; bu etkinliklerin sanatsal içeriğinin tasarımını (sanat yönetmenliğini) yapmak, sahneye koymak ve sahnede rol almak, sanat bilgisi kadar yönetim vizyonu ve iletişim becerilerini de ortaya koymayı gerektiriyor. Öğrenciler eğitimleri boyunca aldıkları bilgi ve beceriyi mezuniyetten sonra uluslararası kültür kurumlarında (UNESCO, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi), kamu ve özel kurumlarda, sivil toplum örgütlerinde ve çeşitli etkinlikler düzenleyen yapım şirketlerinde bir kariyere dönüştürebilirler.

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi / Akademik Kadro

• A. İlter Turan (Emeritus) (Prof. Dr.)
  • Altan Asu Robıns (Prof. Dr.)
  • Serhan Ada (Doç. Dr.)
  • Ali Alper Akyüz (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Esra Yıldız (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Gökçe Dervişoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mesrure Melis Bilgin (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Adil Serhan Şahin
  • Aylin Suzan Kalem
  • Burcu Halaçoğlu
  • Fatih Sel
  • Hakkı Alper Maral (Prof. Dr.)
  • Nevra Ertürk (Doç. Dr.)
  • Leman Figen Yılmaz (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Aslıhan Tuna
  • Banu Kurç
  • Beliz Demircioğlu
  • Berrak Yedek
  • Burç Güray Dinçol
  • Cem Ünsal
  • Derya Yücel
  • Didem Özbek
  • Dilan Tabanoğlu
  • Emre Erbirer
  • Evrim Kaşlıoğlu
  • Filiz Ova
  • Fulya Peker
  • Funda Lena Nazik
  • Gökçer Genç
  • Hanife Ölmez
  • Merve Sıla Karakaya (MFA)
  • Murat Ali Aydın
  • Rasim Erdem Avşar
  • Senem Arıkan
  • Talin Büyükkürkciyan Demirci
  • Tolga Dizmen
  • İdil Bilgin Sait

santralistanbul Kampüsünde sürekli güncellenen teknik olanaklara hızla adapte olursun.