Bölüm Sayfası

SAHNE VE GÖSTERİ SANATLARI YÖNETİMİ ÖZEL YETENEK SINAVI

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP) ile Sahne Sanatları Alanı (PA) Özel Yetenek Sınavı başvuruları başlamıştır.

Başvuru Tarihleri: 17 Temmuz- 2 Ağustos 2024 Yazılı Sınav ve Mülakatlar: 7-8 Ağustos 2024

Performans Sınavı: 9 Ağustos 2024

Sonuçların İlanı: 13 Ağustos 2024

Ana Liste Kayıt: 14-21 Ağustos 2024

Yedek Liste Kayıt: 22-29 Ağustos 2024

Tüm sınav sonuçları Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ana sayfası (www.bilgi.edu.tr) “Haberler” bölümünde duyurulacaktır.

Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için tıklayınız.

Yetenek sınavı önkayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıdaki belgelerin en geç 2 Ağustos 2024 saat 16.00’ya kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri çevrimiçi belgeleri kontrol ettikten sonra adayın başvurusunu kabul edecektir. Belgelerin bu tarihe kadar teslim edilmiş olması ve takibi adayın sorumluluğundadır.

Gerekli Belgeler:

Adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmalıdır. Online kaydı takiben yüklemelerin yapıldığına dair teyit mesajı çıkacaktır.

• Nüfus Cüzdanı
  • Fotoğraf
  • TYT Ham puanını gösteren Sonuç Belgesi
  • Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesi
  • Önkayıt Ücretinin Yatırıldığına Dair Dekont (Önkayıt ücreti olan 500 TL Garanti Bankası’na hesap bilgilerine yatırılmalı ve Dekont üzerinde adayın Ad- Soyad ve TC kimlik no’su mutlaka yer almalıdır.)

Hesap bilgileri: Beyoğlu Ticari Şube / IBAN NO: TR45 0006 2001 6710 0006 2013 02

Sınavlar Hakkında:

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı (MAP) Özel Yetenek Sınavı, Yazılı Sınav (1) ve Mülakattan (2) oluşur.

Sahne Sanatları Alanı (PA) Özel Yetenek Sınavı, Yazılı Sınav (1), Mülakat (2) ve Performans Sınavı (3) aşamalarından oluşur.

Öğrencilerin Yetenek Sınavına gelirken “Ön Kayıt Tamamlandı” belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir; belgesiz öğrenci sınava alınmayacaktır. Bu belgeyi, santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi (ÇSM binası, Z-112)’nden ön kayıt başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra temin edebilirler.

Yazılı Sınav: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 10.30, santralistanbul Kampüsü

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı (MAP) ve Sahne Sanatları Alanı (PA) adayları, 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü 10.30-12.00 saatleri arasında santralistanbul Kampüsü ÇSM Binası’nda yönlendirilen salonlarda yazılı sınava gireceklerdir. Yazılı Sınav, sahne ve gösteri sanatları alanına dair yazılı yorum, boşluk doldurma ve test sorularından oluşmaktadır. Yazılı Sınavı tamamlayan aday, yanıtın kendi özgün yanıtı olduğunu beyan eder.

Mülakatlar: 8 Ağustos 2024 Perşembe 10.00, santralistanbul Kampüsü

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı (MAP) ve Sahne Sanatları Alanı (PA) mülakatları, 8 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 10.00’dan itibaren başlayacak ve adaylar duyurulacak listedeki sıralamayla mülakata alınacaktır.

Performans Sınavı: 9 Ağustos 2024 Cuma 11.00, santralistanbul Kampüsü

Sahne Sanatları Alanı (PA) Performans Sınavı, 9 Ağustos 2024 Cuma tarihinde 11.00’den itibaren E4-301 ve E4-302 numaralı dans stüdyolarında başlayacaktır. Adaylar performans sınavına girecekleri gün ve saat aralığını mülakat gününde öğrenebilirler.

Üniversite, sınav programında değişiklik yapma hakkını kendinde saklı tutar.

Programın sınav ve sonuçları ile ilgili tüm bilgilendirmeler program sayfasından yapılacaktır.

Sahne Sanatları Alanı (PA) Performans Sınavı için:

• Adaylarımızın 9 Ağustos 2024 Cuma tarihinde yapılacak olan seçmelere hareket etmeye hazır şekilde, eşofman, tişört vb. rahat kıyafetlerle katılmaları gerekmektedir.
  • Performans Sınavı için sahne çalışmasına yönelik ön hazırlık gerekmez.

Ayrıntılı bilgi için:

Araştırma Görevlisi Fatih Sel: fatih.sel@bilgi.edu.tr

Araştırma Görevlisi Meltem Ezer: meltem.ezer@bilgi.edu.tr

Araştırma Görevlisi Sena Öndün: sena.ondun@bilgi.edu.tr

444 0 428 numaralı İletişim Merkezi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.