RGB Studios YouTube’da, hayat canlı yayında!

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyoları

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

BİLGİ Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, televizyon ve yeni medya alanında güçlü bir kuramsal eğitimi gerçek medya ortamlarında üretme imkanıyla buluşturuyor.

Pek çok dersin ve atölye çalışmasının sektörün önde gelen profesyonelleri tarafından verildiği programda haber analizinden eleştiriye, yönetmenlikten editörlüğe, kameradan ses ve ışık tasarımına kadar kapsamlı bir öğretim var.

Televizyon haberciliğinin ve programcılığının tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenen öğrenciler, video yayını ürettikleri RGB Studios, projeler hayata geçirdikleri C-LAB ve RadyoVesaire gibi olanaklara sahip.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Burslu SÖZ 4 - 428,1300 5999
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı %50 İndirimli SÖZ 25 - - -

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.

BİLGİ Televizyon Haberciliği ve Programcılığı'ndayken...

Prof. Dr. Itır Erhart

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişimin, sosyal hayatın her alanına nüfuz ettiği, ancak henüz "insanlığın bir başarısı" olarak adlandırılamayacağı bir dünyada bireylerin "anlamın kontrolünü ele almalarını" sağlayacak ve onun tarafından kontrol edilmelerini önleyecek bir eğitim vermek için çaba harcıyor. İletişim Fakültesi, düşüncenin yalnızca sözcüklerle değil, görüntüler ve seslerle de ifade edilebileceği anlayışının yanı sıra eleştirel düşünce alışkanlığını geliştirmeye büyük önem veriyor.

Doç. Dr. Nazan Haydari Pakkan

Medya Bölümü günümüz medya dünyasının içeriğini üreten bireyler yetiştirir. Bölüm öğrencilerine en yeni teknolojiyi kullanarak, çevrimiçi ve çevrimdışı ortamlarda üretim yapma olanağı sunar. Medya Bölümü, akademik gücünü yeni teknolojilerin toplumsal, kültürel ve siyasal yönlerini eleştirel bir bakış açısıyla anlamayı hedefleyen sosyal bilimler tabanından alır. Bölüm, sosyal bilimlerin ve insan bilimlerinin temel alanları olan sosyoloji, siyaset bilimi, felsefe ve edebiyattan beslenerek, bünyesinde barındırdığı iki program olan Medya ve İletişim, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı ile geleceğin medya dünyasının yapısını belirleyen bireyleri yetiştirir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı / Akademik Kadro

• Aslı Tunç (Prof. Dr.)
  • Burak Özçetin (Prof. Dr.)
  • Erkan Saka (Prof. Dr.)
  • Halil Nalçaoğlu (Prof. Dr.)
  • Haluk Şahin (Emeritus) (Prof. Dr.)
  • Itır Erhart (Prof. Dr.)
  • Nazan Haydari Pakkan (Prof. Dr.)
  • Alper Kırklar (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Esra Ercan Bilgiç (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ethem Özgüven (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ivo Ozan Furman (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Yusuf Yüksekdağ (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Birol Şevki Tavlı
  • Janset Özdemir
  • Neval Turhallı
  • Yahya Sefa Ekinci
  • Hakkı Alper Maral (Prof. Dr.)
  • Ayşegül Akaydın (Doç. Dr.)
  • Ayça Ulutaş
  • Begüm Irmak
  • Cansu Koç
  • Ergen Devrim Karagöz
  • Güventürk Görgülü
  • Hasan Özgür Top
  • Kadri Görkem Aka
  • Mert Can Köse
  • Sarphan Uzunoğlu
  • Selin Öner Kula
  • Sinem Saka

santralistanbul Kampüsünde sürekli güncellenen teknik olanaklara hızla adapte olursun.

Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı mezunları, yayımcılık alanında, yerel, ulusal ve uluslararası medya ortamlarında iş olanaklarına sahip. Televizyon kanalları ve radyolar, reklam ve televizyon yapım şirketleri, internet yayıncılığı ile özel ve kamu kuruluşlarının tanıtım birimlerinde görev alabilirsin. Editörlük, muhabirlik, program yapımcılığı, kamera, ses ve kurgu çalışabileceğin alanlar arasında.