PROJECT'05

Festival // 09-19 Mayıs 2019 santralistanbul Kampüsü

Sergi // 09-19 Mayıs 2019 ÇSM ve Enerji Müzesi

Açılış // 09 Mayıs 2019 - ÇSM

RGB Studios YouTube’da, hayat canlı yayında!

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyoları

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

BİLGİ Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, televizyon ve yeni medya alanında güçlü bir kuramsal eğitimi gerçek medya ortamlarında üretme imkanıyla buluşturuyor.

Pek çok dersin ve atölye çalışmasının sektörün önde gelen profesyonelleri tarafından verildiği programda haber analizinden eleştiriye, yönetmenlikten editörlüğe, kameradan ses ve ışık tasarımına kadar kapsamlı bir öğretim var.

Televizyon haberciliğinin ve programcılığının tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenen öğrenciler, video yayını ürettikleri RGB Studios, projeler hayata geçirdikleri C-LAB ve RadyoVesaire gibi olanaklara sahip.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Burslu SÖZ 4 2019 433,5590 1840
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı %50 İndirimli SÖZ 38 2019 223,7440 846000

BİLGİ Televizyon Haberciliği ve Programcılığı'ndayken...

Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, iletişimin, sosyal hayatın her alanına nüfuz ettiği, ancak henüz "insanlığın bir başarısı" olarak adlandırılamayacağı bir dünyada bireylerin "anlamın kontrolünü ele almalarını" sağlayacak ve onun tarafından kontrol edilmelerini önleyecek bir eğitim vermek için çaba harcıyor. İletişim Fakültesi, düşüncenin yalnızca sözcüklerle değil, görüntüler ve seslerle de ifade edilebileceği anlayışının yanı sıra eleştirel düşünce alışkanlığını geliştirmeye büyük önem veriyor.

Dr. Öğr. Üyesi Esra Ercan Bilgiç

Bölüm, sosyal bilimlerin ve insan bilimlerinin temel alanları olan sosyoloji, siyaset bilimi, felsefe ve edebiyattan beslenerek, bünyesinde barındırdığı iki program (Medya ve İletişim Sistemleri, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı) ile geleceğin medya dünyasının yapısını belirleyen bireyleri yetiştirir. Medya Bölümü öğrencileri simülasyon ile değil gerçek ortamlarda, gerçek ürünlerle üretim yaparlar. Öğrenciler, muhabir, editör, yönetmen, yapımcı olarak üniversite içinde üretir ve çalışırlar. Gerçek olandan daha iyi bir eğitimin olmayacağına inanan Medya Bölümü, öğrencilerine medya sektörü içinde yenilik yapabilecekleri, yeni kariyer yaratabilecekleri ortamlar sunar.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı / Akademik Kadro

• Aslı Tunç (Prof. Dr.)
  • Halil Nalçaoğlu (Prof. Dr.)
  • Haluk Şahin (Emeritus) (Prof. Dr.)
  • Burak Özçetin (Doç. Dr.)
  • Itır Erhart (Doç. Dr.)
  • Nazan Haydari Pakkan (Doç. Dr.)
  • Alper Kırklar (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Esra Ercan Bilgiç (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ethem Özgüven (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ivo Ozan Furman (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ali Yıldırım
  • Semiha Şahin
  • Serkan Ocak
  • Şafak Bakkalbaşıoğlu

santralistanbul Kampüsünde sürekli güncellenen teknik olanaklara hızla adapte olursun.