Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, öğrencilere siyasal sistemler, kurumlar, siyasal ve toplumsal süreçler ve politika uygulamaları gibi siyasetin farklı alanlarını anlayıp, karşılaştırma yapabilecekleri analitik bir donanım kazandırmayı amaçlamaktadır.

Hukuk, ekonomi, tarih, uluslararası ilişkiler, sosyoloji gibi farklı disiplinlerin yer aldığı programda öğrencilerin Türkiye ve dünya siyasetini farklı kuramlar çerçevesinde değerlendirebileceği, eleştirel, analitik ve özgür düşünceyi destekleyen bir eğitim var.

Alanının güçlü akademisyenleri, dünyanın önde gelen üniversiteleri ile değişim işbirlikleri diğer önemli noktalardan.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Burslu EA 7 - 2020 410,5790 24582
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi %50 İndirimli EA 35 2 2020 214,2173 935426

BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ndeyken...

Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin temel amacı, öğrencilerin hem seçtikleri bilim dalında yetkin bir eğitim alarak alanlarında uzmanlaşmaya yönlendirmek hem de farklı konularda sunulan çeşitli dersler aracılığıyla bakış açılarını genişletmek, eleştirel düşünen, bilinçli dünya vatandaşları olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Doç. Dr. Emre Erdoğan

Bu alanda, ana iskeletleri aynı, uzmanlaşma alanları farklı olan üç programımız var: Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi. Üçü için de amaç çok yönlü, eleştirel, analitik ve yaratıcı düşünceyi teşvik eden bir eğitim sunmaktır. Böylece, öğrencilerin kendilerini geliştirirken hem hızla değişen uluslararası sistemin dinamikleri çerçevesinde bir bilgi ve analiz donanımı edinmelerine hem de bunları Türkiye ve komşu bölgeleri özelinde içeriklendirebilecek yetkin ve nitelikli genç insanlar olmalarına katkıda bulunmaktır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi / Akademik Kadro

• Ayhan Kaya (Prof. Dr.)
  • Emre Erdoğan (Prof. Dr.)
  • Gencer Özcan (Prof. Dr.)
  • Nihal İncioğlu (Prof. Dr.)
  • Pınar Uyan Semerci (Prof. Dr.)
  • Boğaç Erozan (Doç. Dr.)
  • Cemil Boyraz (Doç. Dr.)
  • Hasret Dikici Bilgin (Doç. Dr.)
  • Ömer Turan (Doç. Dr.)
  • Büke Boşnak (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Can Cemgil (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Gülay Uğur Göksel (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mehmet Ali Tuğtan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ozan Kuyumcuoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Özge Onursal Beşgül (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Şadan İnan Rüma (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Emre Gönen (MA)
  • Gökçe Gezer
  • Mustafa Gökcan Kösen
  • Nagihan Söylemez
  • Sernaz Arslan
  • Özlem Cihan
  • Nergis Canefe Wolanczyk (Prof. Dr.)
  • Semra Cerit Mazlum (Prof. Dr.)
  • Güven Gürkan Öztan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Itır Toksöz Bullens (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ayşe Tecmen (Dr.)
  • Ezgi Elçi
  • Tuğçe Erçetin
  • Veysi Tamer Kondu (MA)

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olduğunda başta İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere bakanlıklarda, belediyeler ve diğer yerel yönetim birimlerinde çalışabilir; araştırma şirketleri, medya ve bankalarda iş hayatına atılabilirsin. Ayrıca sivil toplum örgütlerinin ve uluslararası siyasal örgütlerin ilgili birimlerinde uzman olarak görev alabilirsin. BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde kazanacağın güçlü donanım sayesinde dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisansüstü programlara katılabilir ve akademisyenliğe yönelebilirsin.