Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, öğrencilere siyasal sistemler, kurumlar, siyasal ve toplumsal süreçler ve politika uygulamaları gibi siyasetin farklı alanlarını anlayıp, karşılaştırma yapabilecekleri analitik bir donanım kazandırmayı amaçlamaktadır.

Hukuk, ekonomi, tarih, uluslararası ilişkiler, sosyoloji gibi farklı disiplinlerin yer aldığı programda öğrencilerin Türkiye ve dünya siyasetini farklı kuramlar çerçevesinde değerlendirebileceği, eleştirel, analitik ve özgür düşünceyi destekleyen bir eğitim var.

Alanının güçlü akademisyenleri, dünyanın önde gelen üniversiteleri ile değişim işbirlikleri diğer önemli noktalardan.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğrenim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Burslu EA 5 - 405,0670 37795
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi %50 İndirimli EA 34 - 237,2840 1046272

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.

BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ndeyken...

Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin temel amacı, öğrencileri hem seçtikleri bilim dalında yetkin bir eğitim alarak alanlarında uzmanlaşmaya yönlendirmek hem de farklı konularda sunulan çeşitli dersler aracılığıyla bakış açılarını genişletmek, eleştirel düşünen, bilinçli dünya vatandaşları olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Prof. Dr. Ömer Turan

Bu alanda, ana iskeletleri aynı, uzmanlaşma alanları farklı olan üç programımız var: Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi. Üçü için de amaç çok yönlü, eleştirel, analitik ve yaratıcı düşünceyi teşvik eden bir eğitim sunmaktır. Böylece, öğrencilerin kendilerini geliştirirken hem hızla değişen uluslararası sistemin dinamikleri çerçevesinde bir bilgi ve analiz donanımı edinmelerine hem de bunları Türkiye ve komşu bölgeleri özelinde içeriklendirebilecek yetkin ve nitelikli genç insanlar olmalarına katkıda bulunmaktır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi / Akademik Kadro

• Ayhan Kaya (Prof. Dr.)
  • Emre Erdoğan (Prof. Dr.)
  • Gencer Özcan (Prof. Dr.)
  • Pınar Uyan Semerci (Prof. Dr.)
  • Ömer Turan (Prof. Dr.)
  • Cemil Boyraz (Doç. Dr.)
  • Hasret Dikici Bilgin (Doç. Dr.)
  • Şadan İnan Rüma (Doç. Dr.)
  • Başak Akkan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Büke Boşnak (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Can Cemgil (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Gülay Uğur Göksel (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mehmet Ali Tuğtan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ozan Kuyumcuoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Tuğçe Erçetin (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Özge Onursal Beşgül (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Gökçe Gezer
  • Mustafa Gökcan Kösen
  • Nagihan Söylemez
  • Özlem Cihan
  • Semra Cerit Mazlum (Prof. Dr.)
  • Ahmet Özcan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Bilgen Sütçüoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Itır Toksöz Bullens (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Melike Ayşe Kocacık Şenol (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Pınar Sayan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Aslıhan Perihan Turan Zara
  • Ayşe Köse Badur
  • Beril Çakır
  • Coşku Çelik
  • Deniz Güneş Yardımcı
  • Emre Metin Bilginer
  • Fatma Yılmaz Elmas
  • İrem Taşcıoğlu
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olduğunda başta İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere bakanlıklarda, belediyeler ve diğer yerel yönetim birimlerinde çalışabilir; araştırma şirketleri, medya ve bankalarda iş hayatına atılabilirsin. Ayrıca sivil toplum örgütlerinin ve uluslararası siyasal örgütlerin ilgili birimlerinde uzman olarak görev alabilirsin. BİLGİ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde kazanacağın güçlü donanım sayesinde dünyanın önde gelen üniversitelerinde lisansüstü programlara katılabilir ve akademisyenliğe yönelebilirsin.