Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim)

BİLGİ Bankacılık ve Sigortacılık, sektörün ihtiyaçlarına göre hazırlanan kapsamlı öğretim programıyla bankacılık, sigortacılık, finans ve para piyasalarının işleyişi alanlarında güçlü bir donanım kazandırıyor.

Program, teorik derslerin yanı sıra çeşitli sistem ve program uygulamaları aracılığıyla güncel pratiğe dair de bilgi edinebileceğin bir öğretim sunuyor. Ayrıca öğrenciler, sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarda staj yaparak deneyim kazanma olanağı buluyor.

Mezun olduğunda aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, leasing ve factoring şirketleri, kamu kurumları, mali müşavirlik büroları, denetim şirketleri ile sanayi, ticaret ve hizmet işletmelerinin muhasebe ve finans departmanlarında çalışabilirsin.

Bunun yanı sıra mezun olunca DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üniversitelerin ilgili 4 yıllık programlarına geçiş yaparak öğrenimini 4 yıla tamamlayabilirsin.

DGS ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar şöyle:

Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Program Kuştepe Kampüsü’nde ve öğretim dili Türkçe.

BİLGİ’nin İngilizce Hazırlık Programı’na katılarak İngilizce öğrenmek için tıkla.

Ayrıntılı bilgi için tıkla.

Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim)

DGS ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar şöyle:

Program Kuştepe Kampüsü’nde ve öğretim dili Türkçe.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim) Burslu TYT 4 - 348,2310 436421
Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim) %50 İndirimli TYT 21 - 218,1690 2211570

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.

BİLGİ Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim)

Dr. Öğr. Üyesi Uğur Başer

İstanbul Bilgi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu sizleri hızla bilgiye ulaştırmayı ve gerçek yaşama hazırlamayı amaçlıyor. Üniversite konsepti içerisinde akademik bilgi ile mesleki eğitimi birlikte sunmak ve en kısa sürede en fazla verimi almak ana hedefimiz. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin yüzlerce akademisyenden oluşan öğretim kadrosu ve alanlarındaki en iyi profesyonellerden kurulu uzman eğitmenlerimiz, öğretim kalitesinin garantisi olacaktır.

None Ozan Yüce
Ozan Yüce

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, bugünün rekabetçi piyasa koşullarında, sektörün gerektirdiği güncel bilgilerle donatılmış, hızlı ve doğru bir şekilde analitik kararlar alabilen, teorik bilgi yanında çeşitli sistem ve program uygulamaları aracılığıyla pratik bilgiye sahip mezunlar yetiştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır.

Meslek Yüksekokulu
Bankacılık ve Sigortacılık (2. Öğretim) / Akademik Kadro

• Özgür Akpınar (Doç. Dr.)
  • İskender Demirbilek (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Cihan Alp
  • Menduh Arslan
  • Nevzat Tarkan Arar
  • Serdar Nuri Eser (MA)
  • Yunus Bölükbaşı
  • Ümit Berkay (Dr.)
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER