Aşçılık (2. Öğretim)

BİLGİ Aşçılık’ta Türk ve dünya mutfaklarından mutfak kimyasına, beslenme ve menü planlamadan catering ve restoran yönetimine kadar yemek yapma sanatının tüm ince detaylarını öğrenebilir ve yeme içme sektöründe işletmeciliğe dair güçlü bir altyapı kazanabilirsin.

Program, uygulamaya dayalı öğretimi ve staj olanakları sayesinde öğrencilerin pratik becerilerini geliştirebileceği ve iş deneyimi edinebileceği bir öğretim sunuyor.

Mezun olduğunda uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekiplerinde, restoranların mutfak ve işletme bölümlerinde, gıda işletmelerinin ürün geliştirme departmanlarında, yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışabilirsin.

Bunun yanı sıra mezun olunca DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üniversitelerin ilgili 4 yıllık programlarına geçiş yaparak öğrenimini 4 yıla tamamlayabilirsin.

DGS ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar şöyle:

Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Program Kuştepe Kampüsü’nde ve öğretim dili Türkçe.

BİLGİ’nin İngilizce Hazırlık Programı’na katılarak İngilizce öğrenmek için tıkla.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Aşçılık (2. Öğretim) Burslu TYT 7 346,8280 171858
Aşçılık (2. Öğretim) %50 İndirimli TYT 43 - -

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Aşçılık (2. Öğretim)

Dr. Öğr. Üyesi Selin Seher Hudson
Dr. Öğr. Üyesi Selin Seher Hudson

Gittikçe küçülen ve neredeyse küresel bir köy olarak nitelendirilen dünyamızda, gelişen teknoloji ve taşımacılık hizmetlerine paralel olarak, olağanüstü bir hızla büyüyen turizm ve otelcilik sektörü, bu alanda çalışabilecek nitelikli eleman ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Sektörün standartları gittikçe yükselen taleplerini karşılamak amacıyla oluşturulan "Aşçılık Programı", öğrencilerin sosyal düşünme becerilerinin gelişimi, çağdaş yönetim teorisi yaklaşımının benimsenmesi ve teori ile pratiğin entegrasyonu üzerinde durur.

Meslek Yüksekokulu
Aşçılık (2. Öğretim) / Akademik Kadro

  • Bura Özgül
  • Eser Atay
  • Yaşar Birol Saygı (Prof. Dr.)
  • Berke Işık
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA