Aşçılık
BİLGİ Aşçılık’ta Türk ve dünya mutfaklarından mutfak kimyasına, beslenme ve menü planlamadan catering ve restoran yönetimine kadar yemek yapma sanatının tüm ince detaylarını öğrenebilir ve yeme içme sektöründe işletmeciliğe dair güçlü bir altyapı kazanabilirsin.
Program, uygulamaya dayalı öğretimi ve staj olanakları sayesinde öğrencilerin pratik becerilerini geliştirebileceği ve iş deneyimi edinebileceği bir öğretim sunuyor.
Mezun olduğunda uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekiplerinde, restoranların mutfak ve işletme bölümlerinde, gıda işletmelerinin ürün geliştirme departmanlarında, yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışabilirsin.
Bunun yanı sıra mezun olunca DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üniversitelerin ilgili 4 yıllık programlarına geçiş yaparak öğrenimini 4 yıla tamamlayabilirsin.
DGS ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar şöyle:
Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
Program Kuştepe Kampüsü’nde ve öğretim dili Türkçe.
BİLGİ’nin İngilizce Hazırlık Programı’na katılarak İngilizce öğrenmek için tıkla.
KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ
|
BURS |
PUAN TÜRÜ |
KONTENJAN |
EK KONTENJAN |
TABAN PUAN |
BAŞARI SIRASI |
Aşçılık |
Burslu |
TYT |
10 |
- |
352,0460 |
399437 |
Aşçılık |
%50 İndirimli |
TYT |
73 |
24 |
217,2840 |
2246236 |