Gastronomi ve Mutfak Sanatları

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, yeme-içme kültürü ve gastronominin inceliklerini mesleğin işletmecilik boyutuyla birlikte öğrenebileceğin kapsamlı bir öğretim sunuyor.

Programda, klasik Türk mutfağı ile dünya mutfaklarının değişik tatlarıyla tanışan öğrenciler, mutfak sanatlarını “yaparak öğrenme” ve yaratıcılıklarını geliştirme olanağına sahip.

Dünyada gastronomi alanında önde gelen üniversitelerle öğrenci değişim ve yaz okulu olanakları, sushi yapımından baristalığa kadar profesyonel eğitim ve sertifika programları, staj fırsatları, atölye ve etkinlikleri programın öne çıkan diğer özellikleri.

Pek çok başarıya imza atan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, tüm dünyadan üniversitelerin katıldığı Laureate Culinary Cup’ta iki kez altın madalya kazandı.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğretim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Burslu SÖZ 8 446,9951 2993
Gastronomi ve Mutfak Sanatları %50 İndirimli SÖZ 36 342,2522 135579
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ücretli SÖZ 9 284,7300 472084

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları'ndayken...

Prof. Dr. M. Ege Yazgan
Prof. Dr. M. Ege Yazgan

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin amacı güçlü akademik kadromuzla öğrencilerimizin akademik, profesyonel ve bireysel gelişimlerini eğitim süreçlerinin her aşamasında desteklemek, onların hızla değişen günümüz dünyasına uyum sağlayabilecek, uluslararası yetkinliklere sahip, iletişim ve çözüm üretme becerileri gelişmiş, analitik düşünebilen bireyler olarak mezun olmalarını sağlamaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner
Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektöre dair gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerin yanı sıra genel kültür ile donatılmış, uluslararası platformda rekabet edebilecek genç yönetici şef adayları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları / Akademik Kadro

  • Fikret Soner (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ece Şener Aslay
  • Gökçenur Aksu
  • Alp Türkmenoğlu
  • Aylin Doğan
  • Büşra Sağlam
  • Eda Süngü
  • Gamze Vatandost
  • Işıl Bulutsuz
  • Mehmet Ayhan Dayoğlu
  • Müge Kesici
  • Necmiye Banu Bayraktar
  • Pelin Olgay
  • Sedef Özgönül
  • Sevim Nil Yurtbay
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

MEZUN OLUNCA

Gastronomi ve Mutfak Sanatları MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Mezun olduğunda turizm işletmelerinde ve bu kuruluşlara hizmet veren firmalarda çalışabilir; şeflik, restoran işletmeciliği, gastronomluk, yöneticilik pozisyonlarında görev alabilirsin. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nda kazanacağın güçlü donanım sayesinde uluslararası şirketlerde yeme-içme kültürü, yemek sunumu ve damak zevkinin inceliklerini bilen, mesleğin işletmecilik yönüne hâkim profesyoneller arasına katılabilirsin.