Gastronomi ve Mutfak Sanatları

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, yeme-içme kültürü ve gastronominin inceliklerini mesleğin işletmecilik boyutuyla birlikte öğrenebileceğin kapsamlı bir öğretim sunuyor.

Programda, klasik Türk mutfağı ile dünya mutfaklarının değişik tatlarıyla tanışan öğrenciler, mutfak sanatlarını “yaparak öğrenme” ve yaratıcılıklarını geliştirme olanağına sahip.

Dünyada gastronomi alanında önde gelen üniversitelerle öğrenci değişim ve yaz okulu olanakları, sushi yapımından baristalığa kadar profesyonel eğitim ve sertifika programları, staj fırsatları, atölye ve etkinlikleri programın öne çıkan diğer özellikleri.

Pek çok başarıya imza atan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, tüm dünyadan üniversitelerin katıldığı Laureate Culinary Cup’ta iki kez altın madalya kazandı.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğretim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Burslu SÖZ 7 - 446,8200 2409
Gastronomi ve Mutfak Sanatları %50 İndirimli SÖZ 36 - 241,4060 909557
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ücretli SÖZ 12 - 178,0350 1503755

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları'ndayken...

Prof. Dr. A. Zafer Acar
Prof. Dr. A. Zafer Acar

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin amacı güçlü akademik kadromuzla öğrencilerimizin akademik, profesyonel ve bireysel gelişimlerini eğitim süreçlerinin her aşamasında desteklemek, onların hızla değişen günümüz dünyasına uyum sağlayabilecek, uluslararası yetkinliklere sahip, iletişim ve çözüm üretme becerileri gelişmiş, analitik düşünebilen bireyler olarak mezun olmalarını sağlamaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner
Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektöre dair gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerin yanı sıra genel kültür ile donatılmış, uluslararası platformda rekabet edebilecek genç yönetici şef adayları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları / Akademik Kadro

  • Efe Kaan Ulu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Fikret Soner (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ahmet Hakan Değerli
  • Ece Şener
  • Gökçenur Aksu
  • Burcu Ayan Ergen (Doç. Dr.)
  • Cansu Topkaya
  • Ece Ergün
  • Eda Süngü
  • Elif İrem Erişkin
  • Işıl Bulutsuz
  • Kerem Küçükkınacı
  • Melis Şebnem Sükan
  • Necmiye Banu Bayraktar
  • Pelin Kosal
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

MEZUN OLUNCA

Gastronomi ve Mutfak Sanatları MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Mezun olduğunda turizm işletmelerinde ve bu kuruluşlara hizmet veren firmalarda çalışabilir; şeflik, restoran işletmeciliği, gastronomluk, yöneticilik pozisyonlarında görev alabilirsin. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nda kazanacağın güçlü donanım sayesinde uluslararası şirketlerde yeme-içme kültürü, yemek sunumu ve damak zevkinin inceliklerini bilen, mesleğin işletmecilik yönüne hâkim profesyoneller arasına katılabilirsin.