İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim)

BİLGİ İlk ve Acil Yardım’da okuyarak acil durumlarda hastaya ilk müdahaleyi yapan acil tıp teknisyenleri arasına katılabilir, acil durumlarda insan sağlığı açısından en önemli rollerden birini üstlenebilirsin.

Programda acil hasta bakımından travma müdahalelerine, ambulans servis eğitiminden EKG çekimine kadar ilk ve acil yardımın her alanını kapsayan bir öğretim var.  Ayrıca donanımlı İlk ve Acil Yardım Laboratuvarı’nda uygulamalı dersler ve pek çok sağlık kurumunda staj olanakları sayesinde mesleki deneyim edinmek mümkün.

BİLGİ Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda yer alan, belirlenmiş programlarla çift anadal yapabilirsin.

Mezun olduğunda, 112 acil yardım istasyonlarında, 112 komuta kontrol merkezlerinde, acil servislerde ve acil müdahale gerektiren ambulans ve cankurtaranlık gibi alanlarda görev alabilirsin.

Bunun yanı sıra mezun olunca DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üniversitelerin ilgili 4 yıllık programlarına geçiş yaparak öğrenimini 4 yıla tamamlayabilirsin.

DGS ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar şöyle:

Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Program Kuştepe Kampüsü’nde ve öğretim dili Türkçe.

BİLGİ’nin İngilizce Hazırlık Programı’na katılarak İngilizce öğrenmek için tıkla.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim) Burslu TYT 7 - 332,5810 553782
İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim) %50 İndirimli TYT 47 - 229,8640 1980772

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.

BİLGİ İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim)

Dr. Öğr. Üyesi Cem Sezai Başar

Yüksekokulumuz; bilimsel, teknolojik ve sosyal gelişmeleri takip ederek sağlıkta yaşam kalitesinin bilincinde, kanıta dayalı uygulamaları esas alan, bireysel ve mesleki yeterlikleri gelişmiş, sorumluluklarının bilincinde ve etik kuralları davranışlarına yansıtmış teknikerleri yetiştirmeyi temel ilke edinmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Tunahan Taşçı

Temel hedefimiz hastalıklara doğru tanı konulması, hastanın nitelikli tıbbi bakım alması ve hastanın yaşam kalitesinin yükselmesi için teknik hizmetlerin zamanında ve doğru sunumunu sağlayacak ‘sağlık teknikerleri’ yetiştirmektir.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
İlk ve Acil Yardım (2. Öğretim) / Akademik Kadro

• Cemil Ateş Yanyalı (Prof. Dr.)
  • Nimet Dörtcan (Doç. Dr.)
  • Aydın Çakır (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Cem Sezai Başar (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Eren Tosyalı (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Erkan Erdem (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Osman Gözkün (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Selim Demirtaş (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Zeynep Bilge Balaban (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Begüm Genç
  • Deniz Kaya Tomrukçu
  • Esra Özer
  • Fikri Onur Öztırpan
  • Fulya Aytaç Türkan
  • Hızır Acar
  • Meryem Kar Aydın
  • Nihan Gemici Elbir (Dr.)
  • Rıza Bilgin
  • Seda Öztürk
  • Tugay Keçeci
  • Tunahan Taşçi
  • Tuğçe Bozkurt
  • Tuğçe Sarul
  • Umut Paksoy
  • Yağmur İdil Ulusoy
  • Özge Çelen
  • Özlem Ertuğrul (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Gökçe Güven
  • Pervin Kılıç
  • Tarık Balcı
  • İlkay Açıl
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER