Diş Protez Teknolojisi (2. Öğretim)

BİLGİ Diş Protez Teknolojisi’nde okuyarak dental protezlerde ve ortodontide kullanılan cihazlarının laboratuvarlarda yapımını gerçekleştirebilir, bu alanda en yeni teknolojilere hâkim bir diş protez teknikeri olarak mezun olabilirsin.

Kampüs içindeki Diş Protez Laboratuvarı’nda uygulamaya dayalı bir eğitim alacağın bu program, derslerde edindiğin teorik bilgiyi pratiğe dökme olanağı sunuyor. Ayrıca, pek çok anlaşmalı sağlık kurumunda staj yaparak iş hayatında ilk deneyimini kazanabilirsin.

Mezun olduğunda, kamu ve özel diş hastaneleri ve klinikleri ile diş protez laboratuvarlarında çalışabilir, kendi özel laboratuvarını açabilirsin.

Sağlık İdaresi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi

Diş Protez Teknolojisi (2. Öğretim) Burslu TYT 3 2019 288,3580 480000
Diş Protez Teknolojisi (2. Öğretim) %75 İndirimli TYT 25 2019 202,8860 1531000

BİLGİ Diş Protez Teknolojisi (2. Öğretim)

Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Sarıoğlu Kurt

Dişçilik Hizmetleri Bölümümüz, nitelikli akademik kadrosu, yeterli ve nitelikli laboratuvar olanaklarıyla, bilgi, beceri ve motivasyonu yüksek ağız ve diş sağlığı teknikeri ve diş protez teknikeri yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Diş Protez Teknolojisi (2. Öğretim) / Akademik Kadro

• Esma Geçkili (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mert Uçankale (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Şebnem Sarıoğlu Kurt (Dr. Öğr. Üyesi)