Havacılık Yönetimi

“Bilimsel ve teknolojik buluşlar ile yenilikler öncelikle havacılık sektöründe kendini göstermektedir. Teknoloji ile bu kadar iç içe olan havacılık sektöründe en büyük gereksinim kuşkusuz nitelikli personeldir. Bu gereksinim, dünyada olduğu gibi, ülkemizde de büyük boyutlardadır. Diğer yandan, Türkiye’de ulusal ve uluslararası hava taşımacılığına olan ilgi ve talep diğer ülkelerde olduğundan daha hızlı artmaktadır. Havayolu taşımacılığında son 10 yılda dünya genelinde %5 büyüme görülürken, Türkiye’de bu oran %14 olarak gerçekleşmiştir.

Havacılık Yönetimi Bölümü’nün amacı; bu büyüme oranına paralel olarak, sivil hava taşımacılığı sektörünün işletme ve yönetim alanında çalışacak, yönetici pozisyonunun gerektirdiği bilgi ve becerinin yanı sıra, havacılık altyapısı ile tam donanımlı yabancı dil bilen kalifiye personel yetiştirmektir.” 

Program Dolapdere Kampüsü’nde ve derslerin %30'u İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN EK KONTENJAN TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Havacılık Yönetimi Burslu EA 3 - 375,9660 90832
Havacılık Yönetimi %50 İndirimli EA 17 - 255,0550 826610

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Havacılık Yönetimi'ndeyken...

Prof. Dr. A. Zafer Acar
Prof. Dr. A. Zafer Acar

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin amacı güçlü akademik kadromuzla öğrencilerimizin akademik, profesyonel ve bireysel gelişimlerini eğitim süreçlerinin her aşamasında desteklemek, onların hızla değişen günümüz dünyasına uyum sağlayabilecek, uluslararası yetkinliklere sahip, iletişim ve çözüm üretme becerileri gelişmiş, analitik düşünebilen bireyler olarak mezun olmalarını sağlamaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Devrim Gün
Dr. Öğr. Üyesi Devrim Gün

İhtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü uluslararası havacılık sektörünün hizmetine sunmak amacıyla lisans eğitimi vermeye başlayan Havacılık Yönetimi Bölümü uluslararası havacılık standartlarında, kaynakları etkin olarak kullanabilen, havacılık teknolojisindeki gelişmeleri takip eden ve ileri düzeyde teorik bilgiye sahip havacılık yöneticileri yetiştirmeyi hedefliyor.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Havacılık Yönetimi / Akademik Kadro

  • Abdullah Türk (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Devrim Gün (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Elif Yurdakul (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Mustafa Aslan (Doç. Dr.)
  • Filiz Mızrak (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Nil Konyalılar (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Seçil Ulufer Kansoy (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Tamer Saraçyakupoğlu (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Serap Arkun
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

MEZUN OLUNCA

Havacılık Yönetimi MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Mezun olduğunda havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite ve emniyet yönetimi gibi alt birimlerinde çalışabilirsin. Havalimanı ve terminal işletmeleri, havayolu işletmeleri, yer hizmeti işletmeleri, lojistik ve hava kargo işletmeleri ile sektörle ilgili faaliyet gösteren tüm kuruluşlarda görev alabilirsin. BİLGİ Havacılık Yönetimi’nin yönetim odaklı oluşu ve içerdiği operasyonel eğitimler sayesinde havacılık sektörü dışındaki firmalarda da yönetici olabilirsin.