Yaparak Öğrenme
mottosunu benimseyen BİLGİ’de “yaparak öğrenme” modeline dayalı bir öğretim var.
Bu sayede BİLGİ’nin donanımlı stüdyo, atölye, laboratuvar ve simülasyon odalarında öğrendiklerini pratiğe dökebilir, sektörle ortak projelerde yer alabilir, kendi girişimlerini hayata geçirebilirsin.
Her yıl öğretim süreçlerinde geliştirdikleri projelerle önemli başarılar elde eden BİLGİ öğrencileri, “yaparak öğrenme” imkanları sayesinde mesleki deneyim kazanabiliyor.
Örneğin;
BİLGİ Hukuk’ta, Hukuk Kliniği dersleri sayesinde gerçek vakalar üzerinde çalışabilir, öğretim üyesi gözetiminde hukuki desteğe erişimi kısıtlı kişilere hukuki yardımda bulunabilirsin.
Her öğrenciye özel ayrılan tasarım alanlarının bulunduğu BİLGİ Mimarlık’ta donanımlı atölyelerde kendi projelerini geliştirebilir, yaz okulunda ustalar ve öğretim üyeleriyle anaokulu binaları inşa edebilir veya dönem sonu tasarımını Venedik Bienali’nde sergileme şansı elde edebilirsin.
BİLGİ İletişim Fakültesi’nde gerçek medya ortamlarında üretme ve sektörle ortak projelerde yer alma olanağı bulabilirsin. RGB Studios, Green Studios gibi donanımlı stüdyolarda video yayınları çekebilir, Play Space laboratuvarında kendi dijital oyunlarını geliştirebilir, HaberVesaire’de muhabirlik, RadyoVesaire’de canlı radyo programları yapabilirsin. Öğrencilerin iş dünyası ve STK’larla çalıştığı PUBLICA öğrenci ajansı ve projeler geliştirdikleri C-LAB diğer imkânlardan.
BİLGİ’de mühendislik öğrencileri farklı disiplinlerin ihtiyacına göre tasarlanmış donanımlı laboratuvarlarda kendi projelerini geliştirebiliyor. Güney Amerika’da düzenlenen bir yarışmada kendi yaptığın robotu yarıştırabilir veya geliştirdiğin mobil alışveriş uygulamasıyla sektöre adım atma şansı elde edebilirsin.
BİLGİ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde sosyolojik saha araştırmalarında ve STK’larla ortak geliştirilen projelerde deneyim kazanabilir, örneğin Nepal’de depremde zarar görmüş ailelere psikososyal destekte bulunabilirsin. BİLGİ Müzik öğrencisi olduğunda en güncel müzik yazılımlarıyla donatılmış stüdyolarda bestelerini kaydetme olanağı elde edebilirsin.
BİLGİ Gastronomi öğrencileri dünya mutfaklarının farklı tatlarını BİLGİ Mutfak’ta deneyimleyerek öğreniyor. Örneğin ünlü tablolar ve müziklerden ilham alıp yaptıkları yemekleri sergileme olanağı bulabiliyor.
BİLGİ Moda Tasarımı’nda yaratıcılığını geliştirebileceğin atölyelerde kendi tasarımlarını yapabilir, dikiş, illüstrasyon, kalıp hazırlama gibi uygulamaya dayalı dersler sayesinde pratik becerilerini geliştirebilirsin.
BİLGİ’nin meslek yüksekokullarında, sektörel işbirlikleri sayesinde pek çok önde gelen kuruluşta staj yaparak deneyim kazanma olanağı elde edebilirsin. Diğer yandan üniversite içerisindeki sağlık ve deneyim laboratuvarları sayesinde, öğretim sırasında mesleğinde uzmanlaşabilirsin.