Üniversiteye başlamadan önce, hayatın birçok alanında aynı anda varlık gösterebileceğimi biliyordum, üniversite hayatımda bunu pekiştirmiş oldum.
"Üniversiteye başlamadan önce, hayatın birçok alanında aynı anda varlık gösterebileceğimi biliyordum, üniversite hayatımda bunu pekiştirmiş oldum."
BİLGİ'nin sıcaklığını ve aile ortamını aynı zamanda da size sunabileceği imkanları, kampüse ilk adım attığınız andan itibaren hissediyor ve diğer üniversitelerden ayırt edebiliyorsunuz ve bu durum üniversite tercihinizi çok kolay hale getiriyor. Gerek sosyal gerek akademik gerekse profesyonel bu imkanlar sizin seçmenize gerek kalmadan sizi içine çekiyor. Son senemde arkama baktığımda, çift anadal, kulüp organizasyonları ve birçok diğer imkandan dolu dolu faydalanmış olduğumu görüyorum; hem de girdiğim sene hiçbiri aklımda yokken.
Üniversiteye, İngilizce Hazırlık Programı´nı atlayarak başladığım için ilk başta arkadaş edinmek zor olacak gibi duruyordu. Çünkü herkes hazırlık sınıflarında arkadaş edinmiş ve arkadaş gruplarını oluşturmuş gibiydi. Ancak, BİLGİ´nin farklı bölümlerden olan öğrencilerin bir araya gelmesini sağlayan o kadar çok organizasyonu ve ortamı var ki, kolayca arkadaş edinip biriktirdiğiniz dostluklar sayesinde, son senenize geldiğinizde kampüslerde selam vermeden yürüyemez hale geliyorsunuz. Giriş senesinde birçok farklı bölümün aynı dersleri alması, farklı bölümlerden kolayca seçmeli ders alabilmeniz, ortak ders çalışma alanları, sosyal kulüpler ve kampüsler bunlardan sadece birkaçı. Bu aile ve dostluk ortamı bizler için fazlasıyla alışıldık ve normal bir hale gelmiş durumda, kampüslere sadece derse girmek veya ders çalışmak için gelmiyoruz, günlük hayatımızın büyük kısmını kampüste geçiriyoruz.
Bu aile ortamı sadece sizin döneminizde, sizinle birlikte okuyan insanlar için geçerli değil, aynı zamanda eğitimini tamamlayıp iş hayatına atılmış BİLGİ mezunları, bir etkinlik için konuşmacı davetinden sponsorluk çalışmalarına ve iş görüşmelerine kadar her alanda karşılarına bir BİLGİ öğrencisi veya BİLGİ mezunu çıktığında ailelerinden birini görmüş gibi davranıyorlar. Bunda aynı üniversiteden mezun olmak kadar BİLGİ eğitiminin kalitesine ve aile kültürüne aşina olmalarının da etkisi var.
Üniversiteye başlamadan önce, hayatın birçok alanında aynı anda varlık gösterebileceğimi biliyordum, üniversite hayatımda bunu pekiştirmiş oldum. İlk iki senemde, eğitimim yanında lojistik sektöründe önemli firmada çalıştım. Üçüncü senemde, kardeşimin de BİLGİ'li olmasıyla üniversite daha eğlenceli bir hale geldi, aynı sene Pazarlama Bölümü´nde çift anadal yapmaya başladım; bu üç sene içerisinde de asıl bölümümün zorunlu tutuğu iki zorunlu staja ek olarak bir de gönüllü staj yaptım. Dördüncü senemde ise, daha çok kulüp faaliyetlerine yönelmek istediğim için işten ayrılarak, zaten yarı aktif olarak çalışmalarımı sürdürdüğüm BİLGİ Lojistik Kulübü'ne başkan oldum.
Burada kendi inisyatifimizle birçok proje ve çalışmaya imza atma şansı bulduk; bunlar için her zaman desteklendik. Ben de üniversitemin sağladığı bu imkanlarla, BİLGİ Lojistik Kulübü'ne 2 sene başkanlık yaptım. Burada birçok çalışan ile abi-kardeş ilişkisi kurarken, diğer okullar, sektördeki firmalar ve sektörün önemli yöneticileri tarafından tanınır kulüp ve tanınır öğrenciler haline geldik. Bu profesyonel tecrübeler ve iş ağı sayesinde çoğu yaşıtımızın yüzleşmek zorunda kaldığı, mezun olduktan sonra ne yapacağımıza dair soru işaretlerini kafamızdan tamamen silmiş bulunuyoruz. Bütün sağladıklarıyla, BİLGİ hayata atılmak için ideal bir başlangıç noktası.