Şef Mehmet Gürs tarafından, gerçekleştirilen ve ‘Gıdaya Saygı’ kampanyasının bir parçası olan ‘Ruhun Doysun’ TV programının mutfak ekibinde yer almak üzere davet edildim
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden bu yıl mezun oluyorum. Ayrıca, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde çift ana dal öğrencisiyim. Profesyonel hayatıma ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ konsepti ile Türk gastronomisine yeni bir vizyon getiren Mikla Restoran ile başladım. 2017 yazında, Mikla’nın bar operasyonunda yer aldığım stajımda uluslararası kokteyllerin hazırlanışını öğrenirken; aynı zamanda Mikla tarafından hazırlanan kahve eğitimlerine katıldım. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde başlangıç seviyesinde içecek eğitimi aldım ve yine Mikla’daki staj dönemimde gerçekleştirdiğimiz tadımlar ile içecekler konusunda paletimi geliştirme şansım oldu ve bu konu üzerindeki eğitimime devam etmem konusunda beni motive etti. 2018 yazında benim için çok öğretici olan mutfak stajımı yine Mikla’da tamamladım. Stajdan sonra, Şef Mehmet Gürs tarafından, Grundig işbirliğiyle gerçekleştirilen ve markanın ‘Gıdaya Saygı’ kampanyasının bir parçası olan ‘Ruhun Doysun’ TV programının mutfak ekibinde yer almak üzere davet edildim. Nisan 2019’da Kopenhag’ta bulunan, 2 Michelin yıldızı sahibi, dünyanın en iyi restoranlarından biri olarak kabul edilen Noma’ya staj yapmaya gideceğim.
Birey olarak, doğa üzerindeki etkilerimizin bilincine vardığımdan beri kitlelerin gerçekleştirdiği tüketimi pozitif anlamda etkilemek adına öncü olabilecek en önemli sektörlerin başında gastronominin geldiğine inanıyorum. Noma, gastronomi eğitimime başladığımdan beri yaptıkları işleri yakından takip ettiğim ve bu etik ile varlığını sürdüren en iyi Nordik restoranıdır.
Noma Restoran’da gerçekleştireceğim stajım süresince mutfak odaklı çalışmalarını öğrenmenin yanı sıra ortaya konulan bu vizyoner işe yakından tanık olacağım için çok heyecanlıyım.
Gelecek kariyerim adına öğrencilik hayatımda attığım bu önemli adımlarda BİLGİ’nin öğrencilerine sunduğu akademik fırsatlar ve sektördeki repütasyonunun etkisi azımsanamaz.