Kamil Özdemir

Kamil Özdemir

İşletme-Ekonomi (Üstün Başarı) & Hukuk Mezunu

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne Hukuk Fakültesi’nden girdim. İşletme-Ekonomi (Üstün Başarı) programıyla çift anadal yapma hayalim BİLGİ’yi seçmemde önemli bir etkendi. Bunu neden istediğimi anlamak kolay. İşletme-Ekonomi ve Ekonomi-Finans üstün başarı programları London School of Economics ile işbirliğiyle yürütülüyor. Bu programlara BİLGİ’de kabul edilmek, bu programların Londra’daki muadillerine uzaktan eğitim programlarında kabul edilmek anlamına geliyor. Türkiye’deki müfredat University of London ile aynı, iki kurumun da sınavlarına giriyoruz, hem University of London hem de BİLGİ’den diploma alıyoruz. Uluslararası üniversiteler arasında QS Rankings’e göre University of London’a bağlı London School of Economics and Political Science'ın Harvard’tan sonra dünyanın en iyi ikinci işletme ve sosyal bilimler okulu olduğu göz önünde bulundurulunca üstün başarı programlarının değeri anlaşılıyor.

Bu hayalim doğrultusunda; seçmeli derslerimi işletme fakültesinden almanın yanı sıra, dilekçe ile ek dersler alarak ve yaz okuluna giderek hem hukukun hem işletme-ekonominin 1. yıllarını bitirdim. Ardından, Üstün Başarı programlarının hazırlık kampına kabul edildim. “Üstün Başarı”nın anlamını idrak etmemi sağlayan bir süreçti; girdiğim hiçbir ekonomi sınavından 97’nin altında not almamış olan ben hazırlık kampının ekonomi sınavından 40 aldım. “Üstün Başarı” buymuş. Mülakattan sonra programa kabul edildim; geldiğim hukuk fakültesine verdiğim çift anadal dilekçesinin kabul edilmesiyle, üstün başarı programlarından biriyle çift anadal yapan ilk kişi oldum.

BİLGİ’de ömrüm ders çalışarak geçmiş gibi dursa da pek öyle değildi. Üniversitenin öğrenci radyosu, Radyovesaire’de yönetim kurulundaydım. Hukuk bilgimle radyoda ifade özgürlüğü ile ilgili bilgilendirmeler yaptım.  Abim, Emre Özdemir’in BİLGİ’de okurken 2002 yılında başlattığı “Chicago’dan V8” programını devam ettirdim; abimin mirasını devam ettirmiş olmak bende güzel bir his uyandırıyor. Bunun yanı sıra Radyovesaire’de eski BBC Türkiye arşivlerinin muhafazası ve indekslenmesiyle görevliydim. Özellikle medya öğrencileri için BBC kayıtlarını dinlemek öğretici bir deneyim.

Hukuk ve üstün başarı programlarında aldığım sosyoloji dersleri, beni bazı sosyal eşitsizlikleri görür hale getirdi. Bundan dolayı, Engelsiz BİLGİ kulübüyle, görme engelliler için sesli kitaplar hazırladık. Hocalarımız, akademik yazılarını seslendirmemize izin verdiler; Öğrenci Destek Merkezi ihtiyacımız olan finansmanı sağladı. Görme engellilerin yükseköğrenimlerinde karşılaştığı materyal sorununu azaltmayı hedefledik. BİLGİ’de olmak gerek akademik, gerek sosyal açıdan kendimi birçok alanda ilerletmeme olanak sağladı.