Aytuğ Berkay Yılmaz

Aytuğ Berkay Yılmaz

Mekatronik Mühendisliği Mezunu

“BİLGİ’de kazandığım bütün bilgi birikimimizi ve sosyal becerilerimizi kullanarak geliştirdiğimiz “AKILLI MARKET” Projesi ile Çanakkale Teknopark‘tan “Kuluçka Özel Ödülü”nü kazandık.”

Üniversite hayatıma başladığımdan beri İstanbul Bilgi Üniversitesi bana üniversite yıllarının teorik derslerden ve puanlardan ibaret olmadığını çok güzel öğretti. Bu doğrultuda İstanbul Bilgi Üniversitesi sayesinde ben alanında kendini kanıtlamış akademisyenlerden eğitim görme ve tüm bunları aynı zamanda harika bir sosyal ortam içerisinde gerçekleştirdim. Bu nedenle “İyi ki BİLGİ’liyim” diyorum.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aldığım laboratuvar dersleri ve teorik dersler sayesinde inovatif düşünmeyi öğrendim ve aynı zamanda bölümüm birden fazla uzmanlığı içerisinde barındırması sayesinde farklı bakış açıları da kazandım.

Bu doğrultuda sürekli mühendislikle ilgili projeler yapmak istiyordum, yeterli teknik altyapıya akademisyenlerimizin de katkısıyla sahiptim fakat bir proje sadece mühendislik bilgileriyle ortaya konulmadığı için ben de seçmeli ders olarak “Proje Yönetimi” dersini seçtim fakat bu hala benim için yeterli değildi çünkü bir projenin finansını veya pazarlamasını yürütebilecek yetkinliğe sahip değildim. Bunu fark ettikten sonra 3 eş başkan Doğukan Emre Demirel, Hüseyin Umut Dokuzelma ve ben BİLGİ S.A.P.S. Kulübü’nü kurduk. Bu kulüp öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce üniversite yıllarında multi-disipliner projelerde çalışmasını sağlamaktadır yani okulumuzun bütün bölümlerini kapsayan bir proje kulübüdür. Bu kulübü kurduktan sonra yönetim olarak “Akıllı Market” adlı projemiz ile “TET Ar-Ge Proje Pazarı 2018”e katıldık. 10 kişilik kulüp yönetim kadromuzda her bölümden öğrenci olması bizim işimizi oldukça kolaylaştırdı; projenin yazılımını, teknik çizimlerini, fizibilite raporlarını, proje dosyasını, otomasyon içeren prototipi ve finans araştırmalarını ekip olarak gece gündüz beraber çalışarak tamamladık. İlk aşamada 600 proje arasından son 84 projeye yani final etabına kaldık, sonrasında 2 gün boyunca TET Ar-Ge Proje Pazarı’nda orya gelen firma yöneticilerine, profesörlere ve jürilere sunum yaptık ve orada BİLGİ’de kazandığımız bütün bilgi birikimimizi ve sosyal becerilerimizi kullandık. Bu sayede “AKILLI MARKET” ile Çanakkale Teknopark‘tan “Kuluçka Özel Ödülü”nü kazandık. Bu ödül projemize 2 yıl boyunca ofis, yatırım ve iş geliştirme desteği sağlamış oldu. Böyle bir organizasyonda bu ödülü almak ekip olarak bizi çok mutlu etti; çünkü oraya katılan projelerin çoğu ya profesörlerin projeleriydi ya da alanlarında yetkinliklerini eline almış insanların bitmiş projeleriydi. Üniversite hayatımın 3. senesinde böyle özel bir ödül almak beni ayrıca çok mutlu etti. Bizlere güvenen, kendi laboratuvarını bize tahsis eden ve ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa bize yardım eden değerli, Melihcan Akyüz, Eda Mamus, Su İşbilir, Beyza Küçüksubaşı, Taylan Deniz Tuncer, Furkan Can Çığrıkçı TET AR-GE başarısında yukarıda ismi yazılı olan bu projede emeği geçen, vizesine çalışırken uykusundan, günlerinden fedakârlık ederek canla başla bizlere yardımcı olan ekibime çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizler üretmeye, geliştirmeye öğrenmeye ara vermeden devam edeceğiz.