Yazgı Yavan

Yazgı Yavan

İşletme-Ekonomi Mezunu

2017 yılında İşletme Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Bence BİLGİ’deki eğitim hayatımın bitmesi için çok erkendi. Bu yüzden DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ye girdim ve İşletme - Ekonomi programına geçtim.


BİLGİ’deki serüvenim 2014’te başladı. İşletme Yönetimi Önlisans Programı’nı kazanıp da kayıt için santralistanbul Kampüsü’ne ilk adımımı attığımda hayatımın en güzel ve değerli yıllarını burada geçireceğimi hiç tahmin etmemiştim.

Bölümün eğitim dili İngilizce olduğu için dolu dolu bir sene boyunca Kuştepe Kampüsü’nde İngilizce Hazırlık eğitimi aldım. 1. kurdan başlayıp 5. kura kadar geldiğimde İngilizce seviyemdeki değişim inanılmazdı. Başta basit cümleler kurarak başladığım Hazırlık Programı bittiğinde İngilizce akademik makaleler yazabiliyor, yorumlayabiliyor ve akıcı bir şekilde konuşabiliyordum. Hazırlık Programı bittiğinde artık bölüm derslerimi almak için hazırdım. İki yıllık bölümlerde okuyan birçok arkadaşım gibi ben de Kuştepe Kampüsü’nde eğitim hayatıma devam ettim. Burada iç içe ve samimi bir ortam vardı. Çok kalıcı dostluklarımı, en değerli bilgi birikimlerimi ve hocalarımı burada tanımaya başladım. Üniversite hayatımın en güzel deneyimlerini ise 2016 yılında Yaz Tanıtım Günleri’nde görevli öğrenci olarak çalıştığım günlerde edindim. Hem iş deneyimi, hem kendini etkin ifade etme becerisi, hem de sayısız güzel dostluklar kazandım. Üniversite öğrencisi adaylarına BİLGİ’yi kendi gözünden anlatıp bir sonraki dönemde onları aramızda görmek ise paha biçilemezdi.

2017 yılında İşletme Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Bence BİLGİ’deki eğitim hayatımın bitmesi için çok erkendi. Bu yüzden DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ye girdim. Tercih sonuçlarımda deli gibi istediğim ve bir tek BİLGİ’de olan İşletme-Ekonomi Bölümü’nü görünce tabiri caizse havalara uçtum. Bu bölüm sayesinde çift anadal veya yan dal yapmaksızın iki alanda aynı anda uzmanlaşabiliyorsun (Tabi ki bu istediğin fakültenin istediğin bölümüyle çift ana dal ve yan dal yapmana engel değil.) Veda etmemiştik sadece kısa bir araydı. 2017 güz döneminde artık İstanbul Bilgi Üniversitesi lisans öğrencisiydim ve derslerim artık santralistanbul Kampüsü’ndeydi. İşletme Yönetimi Bölümü’nde aldığım derslerin büyük çoğunluğu İşletme-Ekonomi Bölümü dersleriyle kredi ve içerik bakımından uyumluydu. Bu yüzden çoğu dersim sayıldı ve yalnızca +2 yılda bitirebiliyorum.

Ayrıca BİLGİ’den önlisans mezunu olduğum için mezun bursundan da faydalanabildim. 2018 yazında tekrar BİLGİ’li olmamın en büyük sebeplerinden biri olan Yaz Tanıtım Günleri’nde tekrar çalışmaya başladım. Her çalışmamda farklı bir tecrübe, farklı dostluklar, farklı bilgiler edindim. Her anı çok değerli zamanlar geçirdim ve aramıza yeni arkadaşlarımızı almanın gururunu yaşadım. Okurken aynı zamanda iş deneyimi elde etmenin, dersten geri kalan zamanlarını değerlendirmenin, çevre edinmenin ve değerler biriktirmenin en iyi yolunun BİLGİ’de çalışmak olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden okulun çeşitli birimlerinde de çalışabildiğimiz Görevli Öğrenci Programı’na başvurarak okulun Tanıtım Departmanı’nda çalışmaya başladım ve daha fazla üniversiteli adaylarına yol gösterme fırsatım oldu. Oldukça aktif geçen dönemlerimin içerisinde okulda ders dışında katıldığım sosyal etkinlikler ve kulüplerin sertifika programları, kariyer merkezince yürütülen faaliyetler saymakla bitmez. BİLGİ’de sosyal, kültürel ve akademik açıdan geliştiğim en verimli 5 senemi geçirdim. Şimdi ise bitirmek için gün sayıyorum. Okuduğum okulu bu denli sevdiğim ve bünyesinde olmaktan memnun olduğum için çok şanslı hissediyorum. Peşimizden gelen arkadaşlarımızın da benim gibi şanslı ve mutlu olacağından eminim.

İyi ki BİLGİ’liyim…