Tuğana Dereci

Tuğana Dereci

Medya ve İletişim Sistemleri Mezunu

Küçüklüğümden beri fotoğraf çekmeye, filmlerin ve haberlerin arka yüzlerinde neler olduğuna dair hep bir merakım vardı. Bir şeyler okumaktansa, yazmaktansa onları görsel yollardan anlamayı ve anlatmayı her zaman daha çok tercih ederdim.

BİLGİ ile 2005 yılında tanıştım ve ilk tanıştığım anda kariyerime gidecek bu yolda eğitimi ve akademisyenleriyle beni ufacık bir tohumdan koca bir ağaca dönüştürebileceğini anlamıştım. Sadece eğitimi değil bize sağladığı kampüs hayatı sayesinde de tercihim BİLGİ oldu.

2014 yılında Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’ne giriş yaptım.Kendimi geliştirmek, geleceğe yönelik şeyler yapmak için bir çok projede yer almaya çalışıyordum; BİLGİ’nin sayesinde kolaylıkla iletişim kurduğum akademisyenlerimizin düzenlemiş olduğu belgesel festivalinde daha 1.sınfı bitirmiş olmamama rağmen görev alabilmeyi başarmıştım. Dünyanın bir çok yerinde katılım gösterilen BİFED (Bozcaada International Festival of Ecological Documentary) sayesinde ekoloji hakkında kendimi geliştirmekle birlikte bir çok önemli insanla tanıştım ve hala iletişimi sürdürmekteyim.

Yıllar ilerledikçe içimde hep bir boşluk hissediyordum, bir şeyler eksikmiş gibiydi. İşte bu noktada akademisyenlerimle kurabildiğim iletişim kolaylığı ve bana gösterdikleri yollar sayesinde 2. sınıfın sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile yandal yapmaya başladım. Her bölümde var olan yoğunluklar tabii var ama günün sonunda yapmış olduğum projeler ve akademisyenlerimle kurduğum iletişim, fikir alışverişleri sayesinde kendimi çok mutlu ve gururlu hissediyorum.

Bunun dışında okul içerisinde de aktif olmak, kendisini geliştirmek ve çevresini geliştirmek isteyen her öğrenci için BİLGİ’de bir sürü seçenek var. Ben bu durumdan haberdar olduğumda okulumu sevdiğim, yeni gelecek olan adaylara okulumu tanıtmaktan mutluluk duyacağımı düşündüğüm için 2017’de Yaz Tanıtım Günleri’nde görevli öğrenci olarak çalışmayı tercih ettim. Gerek çalıştığım süre boyunca gerekse de ileriki dönemlerde bunun artısını çok gördüm çünkü iş bitse de arkadaşlıklarınız devam ediyor, güzel dostluklar ediniyorsunuz. Aynı zamanda da okul içerisinde çalışan bir çok insanla iletişim kurma fırsatı yakalıyorsunuz. Kuruduğunuz iletişim sayesinde dönem içerisinde yaşadığınız zorlukların çözümlerine ve soruların cevaplarına daha kolay ulaşabiliyorsunuz. Ve kapı kapıyı açıyor. Mesela bende öyle oldu. Yaz ayında tanıştığım ve ekibinde bulunduğum kişilerle kış dönemlerinde de çalışmaya karar verdim. Böylece BİLGİ’nin Pazarlama Departmanı’nda Dijital Medya görevli öğrenci olarak çalışmaya başladım. Bir sürü eğlenceli etkinliklerde görev aldım ve aynı zamanda da klasik iş ortamlarında bulundum. Sektörle alakalı işlerin nasıl ilerlediğini ve ne gibi süreçlerden geçtiğini gördüm ve bunların içirinde daha okurken yer aldım. Ama en çok hoşuma giden şey BİLGİ’nin Instagram sayfasındaki paylaşımlarında yer almam oldu. Okuduğum okulun sayfasına içerikler üretiyor, fotoğraflar çekiyor ve bunları paylaşabiliyordum.

BİLGİ sayesinde yaptığım projeler ve çalıştığım işler ile özgüven kazandım, kendimi nasıl geliştirebileceğimi öğrendim. BİLGİ ile sınırlarımın dışına çıkarak aslında neler yapabileceğimi fark ettim.