Samet Yılmazer
Spor Yöneticiliği
“2017 yılında,İngiltere ile Fransa arasında 18 derece su sıcaklığı bulunan Manş Denizi’ni ben dahil 6 sporcu ile real olarak 13.16 dakikada geçtim.”
Çocukken yüzme, taekvando ve basketbol sporlarıyla uğraşıyordum. Bu branşlar arasında en çok sevdiğim yüzme oldu. Çalışmaya devam ederken aynı zamanda yüzme antrenmanlarımı da aksatmamak için sabah 05:00’de kalkıp 1-1.30 saat süren yüzme antremanlarından sonra işe geçerdim. Bir süre sonra lise diplomamı aldım ve artık bir üniversite öğrencisi olma vakti gelmişti. Ailem İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü okumamı istiyordu. Fakat ben sporla alakalı bir okulda okumak istiyor ve can atıyordum. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni çocukluğumdan beri biliyorum. BİLGİ’nin en çok “Okul için değil, yaşam için öğrenmeliyiz.” ilkesi beni etkilemiştir. Ne zaman santralistanbul Kampüsü’nden geçsem burada okumak ve bulunmak bana rüya gibi geliyordu.
2017 Eylül ayında İnebolu Belediyesi’nin sponsorluğunda İngiltere ile Fransa arasında 18 derece su sıcaklığı bulunan Manş Denizi’ni ben dahil 6 sporcu ile relay olarak 13.16 dk geçtik. İnanılmaz bir tecrübe kazandım orada.
2014 yılında Erdek’te düzenlenen Ironcamp Triatlon Kampı’na yüzme hocam ile yardımcı antrenör olarak katıldım, aynı zamanda orada antrenman yapma fırsatım oldu. Bu zamana kadar triatlonu hiç duymamıştım. Öğrendikten sonra çok ilgimi çekti ve bende bu kampta ilk defa olimpik mesafe triatlon yarışını yaptım. Parkur 1.500 m yüzme, 40 km bisiklet, 10 km koşu etaplarından oluşuyor.
Yüzme sporunun yanında yılda bir kaç defa triatlon yarışlarına katılım sağlıyorum. Triatlon sporu insanın kapasitesini öğrenmesi için gerçekten extrem bir spor. Geçtiğimiz yıl BİLGİ’de Triatlon Kulübü’nün sorumluluğunu aldım.
Koç Fest Üniversite oyunlarında 2 defa İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil ettim. Orada BİLGİ’li olmanın ne demek olduğunu çok iyi anladım. Milli triatletler ile arkadaşlık kurdum ve bir çok kişi BİLGİ’nin gerçekten çok iyi bir üniversite olduğunu, buradan mezun olduktan sonra iyi yerlerde kariyer yapabileciğimi söylüyorlardı. BİLGİ’li olmak gelecekte de iyi yerlerde olmanızı sağlar, fakat iş tamamen sizde bitiyor. BİLGİ’li olmak, yüzme havuzunu istediğin zaman kullanmak ve sporu istediğin zaman yapabilmen demektir. Dersten sonra/önce BİLGİ havuzunda yüzmek gerçekten mutlu edici. BİLGİ’li olmak ayrıcalıktır.
İstanbul Bilgi Üniversitenin Spor Yöneticiliği Bölümü ile Sportsnet Group’un yapmış olduğu anlaşmanın bölümümüze çok büyük katkıları oldu ve hala olmaya da devam ediyor. Sportsnet’in düzenlemiş olduğu Grandweek organizasyonu gerçekten mükemmeldi.
BİLGİ’li olarak gönüllü katılıp çalıştığım uluslararası organizasyonlar oldu; Maria Sharapova ve Çağla Büyükakçay Tenis maçında tribünde görevli oldum. Türkiye Basketbol Federasyonu All-Star organizasyonun da saha içinde görev aldım. Okula girdiğim günden beri hayata bambaşka bir persfektiften bakmaya başladım, sporu farklı şekilde öğretmeleri, klasik spor derslerinden farklı bir tarzda yaklaşmaları beni çok etkiledi. Geçtiğimiz aylarda bölümümüzün değerli hocaları ve arkadaşlarımla “Model Bilgi Spor Eğitim Simülasyonu”nu gerçekleştirdik. Bu geleceğimiz olan çocuklarımıza spor yönetiminde nasıl kararlar alınıyor, uluslararası spor kuruluşlarının karar alma ve yetkilendirme organizmaları nasıl işliyor bunları tartıştık.
Kısacası; Hayal edin, gerçek olsun. Hayalinizdeki noktaya BİLGİ ile ulaşabilirsiniz.