Özgüç Bertuğ Çapunaman
Endüstiri Ürünleri Tasarımı Mezunu
4 senemi geçirdiğim BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünün bir parçası olmak benim için standart bir üniversite deneyiminin çok ötesindeydi. Fakülteye girdiğim ilk günden itibaren kendimi içinde bulunduğum bütünün bir üyesi olarak hissetmeye başladım. Çok geçmeden kendimi proje teslimleri öncesi stüdyoda sabahlanan, 3 farklı bölüm ve 4’er farklı seneden insanların etkileştiği bir paylaşım ortamında, herkesin birbirinin projesinden yeni şeyler öğrendiği, kendi bildiklerini de aktarmak için oldukça açık olduğu bir dinamiğin içinde buldum. Belki de bu uzun ama keyifli gecelerin hepsinde bir dolu yeni şey öğrendim.
Tüm bu dolu dolu geçen proje gecelerinin yanı sıra, farklı alanlarda ilgi sahibi akademisyenlerle dolu bir kadroyla sürekli olarak birebir iletişim halinde olabilmek, çok farklı alanlar hakkında fikir sahibi olmamı sağladı. Bu farklılığın sağladığı bir sonuç olarak yenilikçi teknolojiler ve malzemelerden, geleneksel üretim yöntemleri ve ağlarına çok geniş bir yelpazede projelerde çalışma fırsatı buldum. Bu sayede tasarım gibi geniş bir derya içinde kendimi konumlandırabileceğim seçenekleri deneyimleyerek görme, öğrenme fırsatım oldu.
Belki de BİLGİ Mimarlık Fakültesi deneyimimi özel kılan en önemli nedenlerden birisi de lisans eğitimim boyunca ben gelişirken, fakültemin de benimle birlikte büyüdüğünü, gelişmek için adımlar attığını görmek oldu. Geçirdiğim 4 sene boyunca üretim laboratuvarlarından, Vernal workshoplarına kadar sağlanan tüm olanakların akademik eğitimimde çok önemli yerleri oldu. Bu gibi öğrencilere verilen imkanların artmasının BİLGİ Mimarlık Fakültesi’nin diğer fakültelerden, tasarım eğitiminin de diğer üniversite deneyimlerinden farklılaştıran en önemli anahtar olacağına eminim.