Ömer Karahasanoğlu
Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programı & Enerji Sistemleri Mühendisliği Çift Ana Dal Öğrencisi
BİLGİ’yi kendimi sosyal anlamda geliştirebileceğim ve Türkiye’de sayılı okullarda bulunan bir bölümü bünyesinde barındırdığı için tercih ettim. Bu bölüm Enerji Sistemleri Mühendisliği’ydi. Tercih etmemin asıl sebebi ise doğadaki yapıları bilimlerle ve matematikle analiz ederek belli sonuçlara daha doğrusu yasalara ulaşma tutkumdu. İlk yılımı bitirirken doğadaki yapıları incelemeye toplumların kendi içlerinde ve aralarındaki işleyiş modellerini kavrayarak devam etmem gerektiğini fark ettim. Bunun için BİLGİ’nin değerli öğrencilerine sunduğu Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programı’na başvurdum. Yapılan sınavdan ve mülakattan başarı ile geçtikten sonra yeni bölümüme başladım. Bölümümüz London School of Economics’in (LSE) müfredatını işlediği için oldukça zorlayıcı olmakla birlikte düzenli olarak çalışmayı gerektiriyordu. Yıl sonunda University of London’ın yaptığı sınavlara girerek bu okuldan alacağımız diğer diplomanın derslerini veriyorduk.
Hem Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programı hem de Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü için söylemem gereken ilk şey öğretim üyelerinin inanılmaz ilgili olmalarıdır. Bir ihtiyacınız olduğunda, aklınıza bir şey takıldığında yanlarına gidebilir ve onlarla rahatlıkla konuşabilirsiniz. Bölümlerdeki hocalarımızın desteği ve ilgisi olmadan derslerde bir şeyler öğrenmek daha zorlayıcı olurdu. Merak ettiğim en ufak soruyu ara bile vermeden cevaplama gayretleri beni derslerime ve BİLGİ’ye bağlayan yegâne şey olmuştur.
2019 yılının Kasım ayında BİLGİ’nin İşletme Fakültesi’ndeki değerli öğretim üyelerinin referans olması sayesinde yönetici seçme ve değerlendirme şirketi olan Odgers Berndston'ın "Bir Gün CEO", "CEOX1DAY" Programı’na katılma fırsatı buldum. Yaklaşık 1 yıl 3 ay sonra sona eren programın finalistlerinden biri oldum. Programda üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından seçilen bine yakın, 3. ve 4. sınıf/yüksek lisans öğrencileri; Bir Gün CEO Programı kapsamında gelişim odaklı, dijital atölye çalışmalarını ve webinarları deneyimleyerek dünyada sadece Odgers Berndtson danışmanları tarafından gerçekleştirilen titiz ve kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçtiler. Bütün süreci; başarıyla ve yüksek devamlılık, motivasyanla tamamlayan finalist öğrenciler "8 Weeks Challange" sürecine dahil olarak program katılımcı kurumlarının yönetim ekipleri ile 8-10 hafta boyunca beraber çalışarak kritik bir deneyim kazanma fırsatı buldular.
Ben BİLGİ’yi, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Ekonomi ve Finans Üstün Başarı programlarını temsilen bütün aşamalardan başarı ile geçtim. Birlikte çalışma fırsatı bulduğum şirket, endüstriyel gaz sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Linde Gas şirketinin Türkiye şubesi Linde Gaz Türkiye’ydi. 1 yıl ve 3 aylık verimli çalışmaların sonuna gelerek finalist olarak seçildim. Sonrasında ise Linde Gaz Türkiye'nin CEO'su ve üst düzey yöneticileri ile bir iş günü geçirdim. "Harvard Business Review Türkiye" dergisinde deneyimlerimi içeren bir yazım yayınlandı. Değerli hocalarım ve BİLGİ olmasaydı bunu başaramazdım. Hem BİLGİ hem de değerli hocalarım sayesinde bu mümkün oldu.
BİLGİ’nin en güzel yanlarından biri sizi sosyal anlamda da çok yetkin bir insan haline getirmesidir. Öğrenci kulüplerinden biri olan Dans Kulübü’nün hayatıma dokunuşunu ilerleyen yaşamımda da taşıyacağım. Profesyonel anlamda Latin dansını öğrenmemi, yarışmalara katılmamı sağladığı ve düzenli olarak beni desteklediği için değerli Samet hocama teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu yıl Ekonomi ve Finans Üstün Başarı Programı’ndan mezun olduktan sonra BİLGİ’nin asla unutamayacağım bir parçam haline geldiğini düşünüyorum. Bugüne kadar yaptıklarım ve bundan sonra yapacaklarım BİLGİ’siz mümkün olmazdı. BİLGİ’li olmak sadece bir üniversitede olmak değildir, BİLGİ’li olmak ayrıcalıktır.