İpek Yıldırım
Endüstri Mühendisliği Öğrencisi
BİLUM Kulübü’nün sosyal sorumluluk projesi olan BİLGİ Nar Harekatı’na katıldım ve devlet koruması altında sevgi evlerinde yaşayan arkadaşlarımızı gönüllü olarak ziyaret ediyorum.
Üniversiteye başlayana dek eğitim sisteminin dönüştürmek istediği bireylerden biriydim ve 13 senelik eğitim hayatımda arkadaşlarım dışında kendime kattığım hiçbir şey olmamıştı. İlerleyen yıllarda ise geriye dönüp baktığımda öğrendiklerimin hepsinin derslerden oluşmasını istemiyordum. Bunlardan dolayı tercih listem beni iş hayatına hazırlarken bana ders dışında farklı şeylerde katabilecek belirli üniversitelerden oluşuyordu.
Tercih sonuçları açıklandığında artık İstanbul Bilgi Üniversitesi, Matematik bölümü aday öğrencisi olmuştum. Matematik en sevdiğim ve başarılı olduğum bir dersti fakat bana uygun olmadığını anlamam için 2 senemi orada geçirmem gerekliydi. Ülkenin en iyi profesörlerinden biri olan Leelavati Ödüllü Ali Nesin’in öğrencisi olacaktım. Hazırlık okuyup o seneyi sadece sosyal aktivitelere ve kulüplere ayırmak istediğim için okuldaki ilk senemde birçok kulübe üye oldum. En keyifle devam ettiğim ise Dağcılık Kulübü (BİLGİDAK) oldu.
Matematik bölümüne başladığımda ilk sene bir şeylerin ters gittiğini fark ettim ve bölüm değiştirmeye karar verdim. Bölüm değiştirmek benim için yeniden tercih listesi hazırlamaktı. Bölüm değiştirirken emin olduğum şeyler; BİLGİ’de kalmak ve mühendislik fakültesinde bir bölüm seçmem gerektiğiydi ama hangi bölüme geçmem gerektiğinden emin olamıyordum. En sonunda Endüstri Mühendisliği bölümüne geçmeye karar verdim.
Endüstri Mühendisliği’ne başladığımda ve orada vakit geçirmeye başladığımda ise aslında istediğim ve ileride yapmak istediğim mesleğin bu olduğunu anladım. Bunun sebebi de kesinlikle hocalarımdır. Artık eskisi gibi yorulmuyordum ve burada olduğum için çok mutluydum ki hala öyleyim. Mutluyum çünkü bölümümü çok seviyorum ayrıca hem kendime hem de kendime derslerime vakit ayırabiliyorum.
Kimi öğrenci için yabancı dil öğrenmeye ekstra zaman harcamak yorucu olabiliyor. Bende o öğrencilerden biriyim. Geçen dönem seçmeli ders seçimlerimi B1 seviyesinde Almanca ve başlangıç seviyesinde İspanyolca ile değerlendirdim. Bazı arkadaşlarım ise başlangıç seviyesinde başladıkları dil derslerinin orta seviyeleri ile devam etti. Eğer Bilgi Üniversite’sinde almış olduğunuz bir dil dersini tamamen öğrenmek isterseniz bu sizin için çok da zor değil.
Endüstri Mühendisliği’ne geçmemle birlikte birçok Mühendislik Kulübüne üye oldum. BİLSEV’e üye olup bir proje grubuna dahil oldum. BİLGİ-İEOR kulübünde ise aktif üye olarak devam etmekteyim. En son olarak da BİLUM Kulübü’nün sosyal sorumluluk projesi olan BİLGİ Nar Harekatı’na katıldım ve devlet koruması altında sevgi evlerinde yaşayan arkadaşlarımızı gönüllü olarak ziyaret ediyorum.
Ben İpek, İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. BİLGİ’de dolu dolu geçireceğim, daha çok şeyler yapabileceğim lisans öğrencisi olarak 2 yılım daha var. Benim BİLGİ’deki hikayem şu anlık bu kadar ama biliyorum ki mezun olduğumda daha da çok şeyler yazabileceğim.