Ahsen Arabacı

Ahsen Arabacı

Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Çift Anadal Mezunu

Bu sene BİLGİ’deki 4. yılım. Geriye dönüp baktığımda, 2016 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümü’yle başladığım üniversite serüvenim 2017 yılında Hukuk Çift Anadal Programı’na kabul edilmemle hayallerimin çok daha ötesinde bir noktaya taşınmıştı. Lise yıllarımda, 2 bölümü de okumak istediğim için üniversite bölüm tercihi döneminde kaldığım açmazı hatırladığımda BİLGİ tanıtım günleri beni bu açmazdan kurtarmıştı. BİLGİ’nin çift anadal yapmak isteyen başarılı ve istekli öğrencileri ne kadar desteklediğini gördüğümde aradığım üniversitenin burası olduğuna emin olmuştum. Burada geçirdiğim 4 yıl boyunca da hiçbir zaman yanılmadım. Bu sene Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden seneye de Hukuk bölümünden mezun olacağım. Fakat BİLGİ benim için her zaman bir üniversiteden fazlası olarak kalacak. 

Üniversiteye başladığım ilk yılda BİLGİ’deki zengin akademik kültürün de etkisiyle Uluslararası İlişkiler bölümündeki derslerimde kendime güvenmeyi öğrendim ve çok yönlü bir dünya görüşüne sahip oldum. Burada akademisyenler dersten derse gördüğün ve asla ulaşamadığın insanlar değil. Hocalarımla ders aralarındaki kahve molalarına kadar uzayan sohbetlerimizi hatırladığımda, buradaki atmosferi başka bir yerde bulabileceğimden şüpheliyim.  

Hukuk Çift Anadal Programı’na kabul edilmem ise lisans hayatımı çok farklı bir seviyeye taşıdı. En büyük hayallerimden biri gerçekleşmişti. Böylece öğrenme isteğim her zaman canlı kaldı. Sonraki hayalim Erasmus Öğrenci Değişimi Programı’na katılmaktı. BİLGİ’deki öğrenci değişim programlarının zenginliğinden yararlanarak 2019 yılında eğitimime 6 ay Roma’da devam ettim. Böylece farklı ülkelerinin hukuk sistemlerini tanıma, yabancı dilimi geliştirme ve farklı kültürlerden dünyanın dört bir yanından gelen pek çok insanla tanışma olanağı buldum. Bol bol farklı şehirlere ve ülkelere seyahat ettim. Yepyeni pek çok deneyim yaşadım. 

BİLGİ’deki hukuk nosyonu öğrencileri sadece mezun etmeyi değil mezuniyetten sonra da bu nosyonu devam ettirecek hukukçular yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle kendi bünyesinde düzenlediği sayısız etkinliğin yanı sıra öğrencilerini hukuk bilgilerini pekiştirecek yarışmalara ve etkinliklere katılmaya da teşvik ediyor.  Bu süreçte ben de çeşitli üniversitelerde düzenlenen farazi dava simülasyonlarına katıldım. Hatta bu simülasyonlardan birinde “En İyi Hâkim” ödülüne layık görüldüm. Üniversite serüvenim tahmin edebileceğimden çok daha güzel ilerledi.

Bu sene, okulumuzu takım arkadaşlarımla beraber Viyana’da düzenlenen Willem C. Vis Uluslararası Ticari Tahkim Yarışması’nda temsil edeceğim. Bunun için 5 aydır yoğun bir çalışma içindeyiz. Viyana öncesi Amsterdam ve Münih’teki ön hazırlık yarışmalarına katılarak Viyana’ya tam donanımlı bir ekip olarak katılacağız. Bu yarışma ile derslerde çok fazla karşılaşma olanağı bulamadığım konular üzerine çalışmayı ve hukuki bilgi portföyümü geliştirmeyi amaçlıyorum. Ayrıca dünyanın pek çok yerinden gelen hukuk öğrencileri ve yıllarını bu mesleğe adamış alanında isim yapmış hukukçularla tanışma olanağı bulacağım için de çok heyecanlıyım.  

Benim için diğer bir heyecan konusu da üniversite hocalarım tarafından aday gösterildiğim dünyanın en başarılı kurumlarına üst düzey yönetici araştırma/değerlendirme hizmeti sağlayan Odgers Berndtson tarafından yürütülen Bir Gün CEO programına katılmak oldu. Genç yetenekler ile farklı sektörlerin liderlerini bir araya getirip bir ortak akıl platformu yaratmayı amaçlayan uzun soluklu bu program ile farklı atölye çalışmaları yaptık. Böylece hem iş hayatına hem de geleceğe dair pek çok ilki deneyimlemiş oldum. Bu süreçle çok güzel arkadaşlıklar ve inanılmaz bir iş çevresi ağı kazandım. 

Şimdi santralistanbul Kampüsü’nde çimlere uzanıp şu satırları yazarken düşünüyorum da şu son 4 seneme ne kadar da çok şey sığdırmışım. “Keşke şunu da yapsaydım” dediğim bir şeyin olmaması verdiğim emeklerin hepsine değdiğine işaret. Gerek sosyal anlamda gerek akademik anlamda hayallerimin çok üstünde bir üniversite hayatı geçirdim BİLGİ’de. Bu nedenle iyi ki BİLGİ. Üniversite dönemi ilk yetişkin yıllarımızı yaşadığımız, yaptığımız seçimlerle ilerleyen çok kritik ama bir o kadar da eğlenceli bir dönem. Bu dönemimi kendini zorlamaktan ve yenisini deneyimlemekten korkmayan gençleri destekleyen bir eğitim kurumu olan BİLGİ’de geçirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.