Bölüm Sayfası

Moda Tasarımı Özel Yetenek Sınavı (II.ETAP)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Lisans Programı 2019-2020 Özel Yetenek Sınavı II. Etap başvuru süreciyle ilgili bilgiler aşağıdadır:.

Tarihler:
Başvuru Dönemi: 23-27 Ağustos 2019
Çizim Sınavı ve Mülakat: 28 Ağustos 2019
Çizim Sınavı Saati ve Yeri: 10.00-17.00 / Dolapdere Kampüsü, Moda Tasarımı Atölyeleri
Mülakat Saati ve Yeri: 10.00-17.00 / Dolapdere Kampüsü, D173 (Adaylar sözlü sınava soyadına göre alfabetik olarak alınacaktır.)

Tüm sınav sonuçları Moda Tasarımı Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ana sayfası (http://www.bilgi.edu.tr) “Haberler” bölümünde duyurulacaktır.

Özel Yetenek Sınavı (II.Etap) sonuçları için tıklayın.
Özel Yetenek Sınavı (I.Etap) sonuçları için tıklayın.

Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için tıklayınız.

Yetenek sınavı ön kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıdaki evrakların en geç 27 Ağustos tarihinde saat 17.00’ye kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi (E1-201)’ne teslim edilmelidir.

Belgelerin bu tarihe kadar teslim edilmiş olması ve takibi öğrencilerin sorumluluğundadır.

Gerekli belgeler:
• Başvuru formu (Web sayfasından online başvuru yapıldıktan sonra olarak alınan form çıktısı)
• TYT sonuç belgesi çıktısı
• Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
• 2 adet fotoğraf
• Ön kayıt ücreti dekontunun aslı
(Önkayıt ücreti olan 100 TL Garanti Bankası’na yatırılabilir. Dekont üzerinde adayın Ad- Soyad ve TC kimlik no’su mutlaka yer almalıdır.)

Hesap bilgileri:
Beyoğlu Ticari Şube / IBAN NO: TR45 0006 2001 6710 0006 2013 02

Yetenek Sınavı’na gelirken, öğrencilerin “Ön kayıt tamamlandı” belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir; belgesiz öğrenci sınava alınmayacaktır. Öğrenciler bu belgeyi, santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi (ÇSM binası, Z-112)’nden ön kayıt başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra temin edebilirler.

Özel Yetenek Sınavları “Çizim Sınavı” ve “Mülakat” şeklinde yapılacaktır. Çizim sınavı öğrenciye verilen randevu gününde, saat 10.00’da başlamaktadır.

Öğrenci adayları üniversite giriş sınav puanlarına ek olarak, moda ve moda süreçlerinin tümüne ilişkin görüşlerini iletecekleri bir görüş metni ile mülakata gelirler. 20 adet basılı ya da dijital eserden oluşan aday portfolyosu da mülakatta hazır bulunmalıdır. Ayrıca mülakata gelen öğrencinin yanında bir özgeçmiş getirmesi gerekmektedir. Portfolyolar mülakatlarda incelenerek aynı gün, öğrenciye geri teslim edilmektedir.

Öğrencinin sınava gelirken duralit, çizim kalemi, silgi, kalemtraş gibi temel çizim malzemelerini de yanlarında bulundurmaları gerekir.

Yetenek sınavının yapılacağı adres:
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Dolapdere Kampüsü
Hacıahmet Mahallesi Pir Hüsamettin Sokak No:20 34440 Beyoğlu İstanbul

Ayrıntılı bilgi için:
Vedia Kızılgün: vedia.kizilgun@bilgi.edu.tr / 02123115118 / Dolapdere Kampüsü, 231
Serpil Kabaalioğlu: serpil.kabaalioglu@bilgi.edu.tr / 02123115341 / Dolapdere Kampüsü
Evrim Büyükaslan: evrim.buyukaslan@bilgi.edu.tr / Dolapdere Kampüsü, 224