Gastronomi ve Mutfak Sanatları

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, yeme-içme kültürü ve gastronominin inceliklerini mesleğin işletmecilik boyutuyla birlikte öğrenebileceğin kapsamlı bir öğretim sunuyor.

Programda, klasik Türk mutfağı ile dünya mutfaklarının değişik tatlarıyla tanışan öğrenciler, mutfak sanatlarını “yaparak öğrenme” ve yaratıcılıklarını geliştirme olanağına sahip.

Dünyada gastronomi alanında önde gelen üniversitelerle öğrenci değişim ve yaz okulu olanakları, sushi yapımından baristalığa kadar profesyonel eğitim ve sertifika programları, staj fırsatları, atölye ve etkinlikleri programın öne çıkan diğer özellikleri.

Pek çok başarıya imza atan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları, tüm dünyadan üniversitelerin katıldığı Laureate Culinary Cup’ta iki kez altın madalya kazandı.

Program santralistanbul Kampüsü’nde ve öğretim dili İngilizce.

KONTENJAN VE PUAN BİLGİSİ

BURS PUAN TÜRÜ KONTENJAN YIL TABAN PUAN BAŞARI SIRASI
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Burslu SÖZ 4 2018 428,3160 2337
Gastronomi ve Mutfak Sanatları %50 İndirimli SÖZ 11 2018 344,4610 69557
Gastronomi ve Mutfak Sanatları %25 İndirimli SÖZ 13 2018 265,7000 440904
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ücretli SÖZ 14 2018 240,2030 681514

Daha fazla BİLGİ için bizimle iletişime geç!

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları'ndayken...

Doç. Dr. Yaşar Birol Saygı
Doç. Dr. Yaşar Birol Saygı

Dünyada hızla gelişen turizm sektörünün ihtiyaçlarını bilerek, yenilikçi bir yaklaşımla çözüm üretebilmek ve bunları yaparken bilimsel yöntemlerin aydınlatıcı gücünü kullanmak Yüksekokulumuz’un hedefleri arasındadır.

Dr. Öğr. Dilistan Shipman
Dr. Öğr. Dilistan Shipman

Gastronomi ve mutfak kültürü alanları, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek profesyonelleşmektedir. Gastronomi, artık salt bir meslekten öte bir “sanat dalı” olarak kabul edilmektedir. Yeme ve içme uzmanları, insanlara sadece güzel tatlar değil, aynı zamanda güzel zaman ve keyifli bir yemek deneyimi de sunmaktadır. BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektöre dair gerekli teorik ve pratik bilgi ve becerilerin yanı sıra genel kültür ile donatılmış, uluslararası platformda rekabet edebilecek genç yönetici şef adayları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu
Gastronomi ve Mutfak Sanatları / Akademik Kadro

  • Yaşar Birol Saygı (Doç. Dr.)
  • Dilistan Shipman (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ezgi Erkmen (Dr. Öğr. Üyesi)
  • David Andrew Shipman
  • Enes Bayram
  • İlker Gül
  • Cahide Çiğdem Alagök Coşkun
  • Fabio Brambilla
  • Giancarlo Gottardo
  • Güçlen Aksu
  • Kadir Emre Temizkanoğlu
  • Mehmet Çekirge
  • Nilüfer Korkmaz
  • Samet Uysal
  • Selin Seher Hudson
  • Tanıl Çokşenim
Kulüp
BİLGİ’de sanattan spora, hobiden sosyal sorumluluğa 100’e yakın öğrenci kulübü ile dolu dolu bir üniversite hayatı seni bekliyor. Bu sayede kampüste yelken yapabilir veya Van’da imkan sahibi olmayan köylerdeki ilkokullara kütüphaneler kurabilirsin.

Tüm kulüplere göz at

BİLGİ'DEN HİKAYELER

MEZUN OLUNCA