Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim)

BİLGİ Patoloji Laboratuvar Teknikleri’nde doku ve vücut sıvılarının mikroskobik incelemeye nasıl hazır hale getirilebileceğini öğrenebilir, böylece hastalıklı hücre ve dokuların teşhisinde yer alacağın bir meslek edinebilirsin.

Program, bu alanda kapsamlı teorik derslerin yanı sıra, donanımlı laboratuvar ortamında mikroskop, doku takibi cihazı, boyama cihazı gibi gereçleri kullanmayı öğrenerek patolojik deneylere katılabileceğin uygulamalı derslere sahip.

Ayrıca öğrenciler, pek çok sağlık kurumunda staj olanakları sayesinde mesleki deneyim kazanma fırsatı buluyor.

Mezun olduğunda, devlet veya özel hastanelerin patoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumu patoloji laboratuvarlarında, tıp fakültesi histoloji laboratuvarlarında ve moleküler patoloji laboratuvarlarında çalışabilirsin.

Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Biyomühendislik, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim) Burslu TYT 3 2018 277,1800 480763
Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim) %75 İndirimli TYT 19 2018 218,1180 1301722
Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim) %50 İndirimli TYT 6 2018 193,7970 1658714

BİLGİ Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim)

Dr. Cem Sezai Başar

Bölümümüzde, değişen sağlık sorunları ve gelişen teknolojiye uygun, teorik ve uygulamalı eğitim sonrasında kazandıkları bilgi ve becerileri gerçek uygulama şansına erişmiş, topluma faydalı, motivasyonu yüksek, sorumluluk sahibi, meslekleri ile ilgili yasal yükümlülükleri bilen, öğrenmeyi öğrenen ve etik kurallara sahip duyarlı sağlık teknikerleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri (2. Öğretim) / Akademik Kadro

• İlker Eser (Prof. Dr.)
  • Nimet Dörtcan (Doç. Dr.)
  • Ahmet Dikilitaş (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Aydın Çakır (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Ebru Özay (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Eren Tosyalı (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Erkan Erdem (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Fatih Can Karaca (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Levent Arslan (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Nevzat Demirbilek (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Osman Gözkün (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Zeynep Bilge Balaban (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Özcan Şenmevsim (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Özlem Uygun (Dr. Öğr. Üyesi)
  • Cem Sezai Başar (Dr.)
  • Deniz Kaya Tomrukçu
  • Esengül Elibol
  • Esra Özer
  • Fikri Onur Öztırpan
  • Fulya Aytaç Türkan
  • Hızır Acar
  • Rıza Bilgin
  • Tunahan Taşçi
  • Özlem Korkmaz
  • Cemil Ateş Yanyalı (Doç. Dr.)
  • Aslı Pınar Zorba
  • Aysel Saçan Kıvrak
  • Ayşe Yavuz
  • Ayşe Kızılkan (Faculty Member, PhD)