Acil Durum ve Afet Yönetimi

Acil durum ve afet yönetimi öğrenimi görerek doğal ve insan kaynaklı afetlerle ilgili her türlü önlemi alan, afetin gerçekleşmesi durumunda arama-kurtarma faaliyetlerini yöneten, afet sonrasında insanlara destek olan uzmanlar arasında yer alabilirsin.

BİLGİ Acil Durum ve Afet Yönetimi’nde afet öncesi planlamadan afet psikolojisine, doğada hayatta kalma yöntemlerinden yasal uygulamalara kadar kapsamlı bir öğretim var. Öğrencilerin çözüm üretme ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefleyen program, pratiğe dayalı dersler ve staj imkanlarıyla mesleğin uygulama alanına da hâkim olabileceğin bir eğitim sunuyor.

Mezun olduğunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, bu müdürlüklere bağlı birimler, bakanlıklar ve itfaiye teşkilatlarında, resmi ve özel kuruluşlarda çalışabilirsin.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Acil Durum ve Afet Yönetimi Burslu TYT 4 2 2019 291,3330 467738
Acil Durum ve Afet Yönetimi %75 İndirimli TYT 38 17 2019 174,3149 1756007

BİLGİ Acil Durum ve Afet Yönetimi'ndeyken...

Dr. Özlem Işık Barsan

Amacımız, alanlarının uzmanı öğretim kadrosuyla iş sağlığı ve güvenliği ve acil durum ve afet yönetimi alanında bilgi ve becerilere sahip teknikerler yetiştirmektir.

Acil Durum ve Afet Yönetimi / Akademik Kadro

• Selcan Kaplanvural
  • Umut Elbir
  • Özlem Işık Barsan (Dr.)
  • Aliye Kaşarcı Hakan (Dr.)
  • Hakan Dağdaş
  • Nihan Gemici Elbir (Dr.)
  • Seyfullah Orhan
  • Süheyla Betül Tuncer